Якщо Mac зависає, є спосіб виправити проблеми з мережею

3 хв. читання

Попри на сформовану думку комп’ютери Mac далеко не завжди працюють ідеально. MacOS, як і будь-яка інша операційна система, схильна до збоїв або помилок. Неполадки зазвичай носять епізодичний характер та проявляються після встановлення великого оновлення ОС, пише AppleInsider.

Найчастіше у користувачів виникають проблеми з мережею або Wi-Fi підключенням. Пропонуємо кілька способів вирішення проблеми на актуальній версії macOS Mojave.

Спосіб перший: скидання кешу DNS

DNS-кеш включає в себе IP-адреси веб-сторінок, які Ви відвідували останнім часом. Параметр кешування дозволяє прискорити доступ при повторному зверненні. Якщо сайт відображається невірно або не завантажується, то цілком ймовірно, що DNS-записи сайту були оновлені. В цьому випадку скидання просто необхідний, так як локальний DNS-кеш містить вже застарілі дані.

macOS note

Запускаємо програму “Термінал” використовуючи Spotlight або будь-який інший зручний спосіб;

У вікні командного рядка нам належить ввести по черзі наступні команди: sudo killall -HUP mDNSResponder; say DNS cache has been flushed

sudo killall -HUP mDNSResponder; sudo killall mDNSResponderHelper; sudo dscacheutil -flushcache; say MacOS DNS cache has been cleared

Для підтвердження операцій, нам буде потрібно ввести пароль адміністратора;

Перевантажуємо наш комп’ютер.

Зауважимо, що в старих версіях настільної платформи Apple використовується інші команди: dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

OS X Mountain Lion: sudo killall -HUP mDNSResponder

Спосіб другий: ручне скидання налаштувань мережі

Запускаємо файловий менеджер Finder і використовуємо поєднання клавіш Command+Shift+G;

Вказуємо шлях до папки/Library/Preferences/SystemConfiguration/;

Відкриється папка з системними файлами налаштувань мережі;

Видаляємо всі файли і перезавантажуємо Mac. Після цього комп’ютер автоматично перебудує параметри мережі і все повинно запрацювати.

До речі, свіжі версії iOS автоматично нагадують користувачам про наявні оновлення. Однак якщо Ви не хочете встановлювати оновлення iOS, є спосіб позбутися від докучливих нагадувань.

Нагадаємо, Google зберігає інформацію про покупки користувачів в Інтернеті за допомогою електронної пошти Gmail, на яку приходять підтвердження про оплату послуг і товарів.

Також Google додала темну тему в Android-версії “Календаря” і нотатника “Keep”. Завдяки нововведенню працювати у додатках в умовах поганої освітленості стане комфортніше.

Окрім цього, у Windows 10 знайшли баг, через який Ваш комп’ютер не зможе виконати завантаження. Це пов’язано зі створенням точки відновлення і подальшим оновленням операційної системи. На щастя, проблема має вирішення.

Поділитися
Exit mobile version