Gmail шпигує за користувачами для Google

2 хв. читання
gmail user 1

Google зберігає інформацію про покупки користувачів в Інтернеті за допомогою електронної пошти Gmail, на яку приходять підтвердження про оплату послуг і товарів.

На проблему звернув увагу один з користувачів форуму Reddit, який використовує псевдонім md3372, який знайшов, що сторінка Purchases (“Покупки”) в його обліковому записі Google зберігала дані про всі покупки, здійснені ним на Amazon та в інших інтернет-магазинах. При цьому md3372 не використав Google Pay для оплати покупок.

Як заявили в Google, інформація про покупки доступна тільки користувачам, яким вони належать, і ці відомості при бажанні можна видалити. Однак на практиці виявилося, що все не так просто. Компанія не надала єдину опцію, яка дозволяє видалити всі дані відразу. Замість цього користувачам потрібно відкрити кожну покупку і натиснути на кнопку Remove Purchase (“Видалити покупку”), а потім видалити оригінальне лист, з якого була залучена ця інформація.

В Google запевнили, що компанія не використовує Gmail для відображення реклами користувачам і не продає і не ділиться персональною інформацією (включаючи відомості в екаунтах Gmail і Google) з рекламними компаніями, проте Google не пояснив, чи навіщо ведеться збір подібної інформації і чому її так складно видалити . За словами представників компанії, Google розглядає можливість спрощення налаштувань для більш зручного контролю над інформацією.

Нагадаємо, великі американські корпорації Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. призупиняють постачання своїх продуктів та програмного забезпечення китайській телекомунікаційній компанії Huawei.

Також зв’язок четвертого покоління 4G з’явився ще у 281 населеному пункті, де проживає близько 404 тисячі осіб.

Окрім цього, мобільний зв’язок п’ятого покоління (стандарт 5G) може з’явитися в Україні у 2020 році. Відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко 17 травня 2019 року у Міжнародний день електрозв’язку.

Поділитися
Exit mobile version