Cloud Cam від Amazon підглядає за користувачами

3 хв. читання

Як повідомлялося в квітні нинішнього року, співробітники Amazon прослуховують записи того, що власники смарт-колонки Echo кажуть голосовому помічнику Alexa. Як пояснили в компанії, це потрібно для поліпшення здатності Alexa розпізнавати людську мову і відповідати на питання. Однак, як виявилося, з метою навчання своїх технологій штучного інтелекту Amazon не тільки прослуховує користувачів, але і підглядає за ними.

За даними Bloomberg, десятки співробітників компанії в Індії і Румунії переглядають і аналізують обрані кадри, зняті камерами відеоспостереження Cloud Cam. Ці кадри потім використовуються для навчання алгоритмів штучного інтелекту з метою поліпшення їх здатності відрізняти реальну загрозу (наприклад, проникнення в будинок сторонніх) від помилкової (наприклад, коли кіт застрибнув на диван).

Як правило, один такий “аналітик” вивчає близько 150 відеороликів в день, а тривалість кожного становить 20-30 секунд. Потрібні кадри “аналітики” отримують або від тестувальників Amazon, або від самих власників Cloud Cam, що надають зразки відео команді техпідтримки в разі виникнення проблем (помилкові спрацьовування, погана якість зображення тощо).

Хоча Amazon наполягає на тому, що всі відеоролики користувачі відправляють добровільно, за словами одного з “аналітиків”, іноді трапляються кадри, які навряд чи хтось надав би добровільно – в рідкісних випадках на них навіть відображені інтимні сцени. Такі відео відзначаються як невідповідні і відразу ж видаляються, виключаючи будь-яку можливість їх випадкового використання для навчання штучного інтелекту.

В умовах угоди користувача Cloud Cam можливість проглядання знятих кадрів сторонніми людьми не прописана. Крім того, неясно, звідки береться відео з невідповідними сюжетами.

amazon cloud cam kids 1 hero

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version