Домашній роутер може працювати, будучи зараженим відразу декількома вірусами

3 хв. читання
router

Trend Micro з’ясувала, що хакери стали частіше атакувати домашні роутери. Ці пристрої, як правило, слабко захищені.

Trend Micro фіксує зростання зламів з жовтня минулого року. Так, на початку 2019 року налічувалося 9-10 млн. спроб злому в місяць, а у вересні – 23 млн, в жовтні ж число атак досягло майже 100 млн. У грудні був зафіксований пік – майже 250 млн спроб.

За словами фахівців, особливо проблема зламу роутерів стала актуальна під час пандемії COVID-19, адже в цей час багато хто перейшов на віддалену роботу. Пристрої перетворюються в армію ботів, які використовуються для DDoS-атак.

Trend Micro відзначає, що шахраї і хакери користуються вдосконаленими версіями доступних кодів Mirai, Kaiten і Qbot, запрограмованими на створення бот-мереж. Готові віруси зловмисники продають як в даркнеті, так і в соціальних мережах на кшталт Twitter і Instagram. Придбати вдосконалений код можна за досить скромну суму, яка починається в середньому з $ 30. А оренда невеликої бот-мережі може обійтися всього в $ 5 в місяць.
У Trend Micro порадили, перевіряти журнал роутера на підозрілі активності, оновлювати прошивку на ньому, встановити складний пароль і міняти його частіше, вимкнути віддалений вхід.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ДІЯТИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ У СОЦМЕРЕЖАХ? ПОРАДИ

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, Apple оголосила на WWDC, що вироблятиме комп’ютери на власних чипах, відмовившись від процесорів Intel, якими компанія користується у своїх ноутбуках та настільних комп’ютерах з 2005 року.

Також Twitter із міркувань безпеки заблокувала всі облікові записи, власники яких намагалися змінити пароль в останні 30 днів. Таким чином соціальна мережа відреагувала на злам сторінок користувачів.

Окрім цього, фахівці з компанії CheckPoint повідомили про виявлені уразливості в Zoom. Уразливість дозволяє зловмисникам видавати себе за легітимні організації, обманюючи їх співробітників або ділових партнерів з метою розкрадання персональної або іншої конфіденційної інформації шляхом соціальної інженерії.

Зверніть увагу, експерти виявили нову шкідливу кампанію з використанням шпигунського програмного забезпечення на Близькому Сході. Інструмент зловмисників — додаток Welcome Chat для Android, який є шпигунським програмним забезпеченням та має функціонал чату.

До речі, у Firefox для Android виявлена ​​проблема, через яку камера смартфона продовжує працювати навіть після того, як користувач перемикає браузер у фоновий режим або блокує екран телефону.

Поділитися
Exit mobile version