Twitter блокує екаунти за спроби змінити паролі

3 хв. читання
twitter bug 2

Twitter із міркувань безпеки заблокувала всі облікові записи, власники яких намагалися змінити пароль в останні 30 днів. Таким чином соціальна мережа відреагувала на злам сторінок користувачів.

“Якщо Ваш обліковий запис заблокований, це не означає, що Ви перебуваєте під підозрою. Поки ми вважаємо, що лише деякі з цих сторінок мають відношення до того, що трапилося. Ми ведемо розслідування і повідомимо про його результати”, – йдеться в повідомленні компанії.

Представники Twitter пообіцяли якнайшвидше розблокувати екаунти непричетні до зламу, проте попередили, що на це буде потрібно певний час.

В результаті атаки кіберзлочинців було зламано близько 130 облікових записів в Twitter. Нагадаємо, злочинці від імені знаменитостей опублікували в Twitter шахрайські оголошення з пропозиціями заробити на криптовалюті біткойн. Такі повідомлення були опубліковані в облікових записах глави SpaceX Ілона Маска, гендиректора Amazon Джеффа Безоса, засновника Microsoft Білла Гейтса, колишнього мера Нью-Йорка Майка Блумберга, кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, голови Berkshire Hathaway Уоррена Баффета тощо.

За словами фахівців з компанії Elliptic, зловмисники отримали трохи більше 400 платежів на суму $ 121 тис. Найбільший платіж надійшов від японської біржі і склав близько $ 42 тис. Близько 25% коштів, отриманих хакерами, надійшли з рахунків в Північній Америці, і більше 50% – з рахунків в Азії.

Зібравши кошти на трьох рахунках, злочинці незабаром почали переміщати їх. Зараз грошові кошти переведені на 12 нових адрес.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version