DuckDuckGo блокуватиме більше сценаріїв відстеження Microsoft

3 хв. читання
duckduckgo 1

DuckDuckGo , пошукова система, орієнтована на конфіденційність, оголосила 5 серпня , що наступного тижня почне блокувати сценарії відстеження сторонніх розробників Microsoft у своїх програмах для перегляду та розширеннях браузера. DuckDuckGo заявив, що його бета-версії додатків також почнуть блокувати ці сценарії відстеження сторонніх розробників наступного місяця. 

Пошукова система позиціонує себе як альтернативу іншим пошуковим системам, таким як Google Search. Велика різниця між ними полягає в тому, що DuckDuckGo блокує сценарії відстеження та сторонні файли cookie від відстеження вас у мережі.

Однак у травні DuckDuckGo зазнав критики після того, як під час використання браузерів DuckDuckGo було виявлено сценарії відстеження Microsoft.

«Ми були обмежені в тому, як ми могли застосувати захист від завантаження сторонніх трекерів до сценаріїв відстеження Microsoft через вимоги політики, пов’язані з використанням нами Bing як джерела наших приватних результатів пошуку», — написав у блозі генеральний директор DuckDuckGo Габріель Вайнберг. «Ми раді, що це більше не так. У нас не було і немає подібних обмежень з будь-якою іншою компанією».

DuckDuckGo вже блокує сценарії відстеження від таких компаній, як Facebook і Google. а тепер заявив, що вже блокує більшість сценаріїв відстеження Microsoft і обмежив відстеження Microsoft за допомогою інших засобів захисту, включаючи блокування сторонніх файлів cookie Microsoft у браузерах DuckDuckGo.

DuckDuckGo також оголосила, що Microsoft зобов’язалася не профілювати користувачів DuckDuckGo за кліками реклами. Реклама на DuckDuckGo є частиною партнерства компанії з Microsoft.

«Коли ви натискаєте рекламу, надану Microsoft, яка з’являється на DuckDuckGo, Microsoft Advertising не пов’язує вашу поведінку під час натискання реклами з профілем користувача», — пише DuckDuckGo на своєму веб-сайті. «Він також не зберігає та не передає цю інформацію, окрім як для цілей бухгалтерського обліку».

DuckDuckGo зазначає, що деякі рекламодавці використовують сценарії Microsoft, щоб побачити в Microsoft Advertising, як часто клік оголошення призводить до покупки. Хоча захист від завантаження трекера сторонніх розробників не блокує завантаження цих запитів на веб-сайті рекламодавців, вони блокуються в усіх інших контекстах. Ви можете вимкнути рекламу в DuckDuckGo в налаштуваннях пошуку, і перегляд реклами в DuckDuckGo є анонімним.

DuckDuckGo також представила нову веб-сторінку , на якій пояснюється, які засоби захисту DuckDuckGo забезпечує для всіх своїх продуктів. А також опублікував загальнодоступні каталоги того, що блокується, а що не блокується під час використання браузерів. Користувачі можуть повідомляти про будь-які проблеми, які вони бачать у каталогах, надіславши електронний лист на open@duckduckgo.com.

Ви можете завантажити мобільні програми DuckDuckGo для Android та iOS із магазину Google Play або App Store .

Щоб дізнатися більше про конфіденційність, перегляньте Як працювати у пошуковику DuckDuckGo? Поради для початківців .

Поділитися
Exit mobile version