Як працювати у пошуковику DuckDuckGo? Поради для початківців

6 хв. читання

Для Вас не буде відкриттям, що Google – це рекламна компанія, і чим більше вона знає про Вас, тим краще вона може пропонувати відповідну рекламу. DuckDuckGo заробляє гроші на рекламі, яку обслуговують Microsoft та такі компанії, як Amazon та eBay, але вони роблять це таким чином, щоб не відстежувати або ідентифікувати Вас.

Незважаючи на те, що Google може бути більш потужною пошуковою системою, її використання коштує Вам конфіденційності. Відмова від Google на користь такої пошукової системи DuckDuckGo, – одна невелика зміна, яку Ви можете зробити для більш приватного користування Інтернетом.

Як встановити DuckDuckGo на свій комп’ютер чи смартфон, читайте ТУТ.

Пошук медіа, новин, карт

Так само, як Google та інші великі пошукові системи, DuckDuckGo дозволяє фільтрувати результати за типом, включаючи відео та зображення. Після того, як Ви щось шукали, можете натиснути на різні фільтри у верхній частині сторінки, як і в Google.

Окрім пошуку медіа, DuckDuckGo також може показувати Вам новин, рецепти та місця. Щоб отримати доступ до Карт, увімкніть перемикач  “Ukraine” зліва угорі та введіть пошуковий запит. Натисніть на вкладку “Мапи” та перейдіть до Карт.

maps 3

Ви можете шукати “піца київ”, а потім поділитися своїм місцезнаходженням, щоб отримати локалізовані результати на карті.  Як поділитися місцезнаходженням для локалізації запиту, показано нижче.

 

Ви також можете просто використовувати DuckDuckGo як інструмент відображення для вказівок або довідок завдяки інтеграції Apple MapKit. Хоча DuckDuckGo використовує API карт Apple, жодна ідентифікаційна інформація не передається Apple, тому Ваша конфіденційність залишається незмінною.

Оскільки це одне і те ж рішення для картографування, вбудоване в macOS на iPhone та iPad, Ви можете використовувати його для отримання вказівок, перегляду супутникових зображень або перегляду підприємств та організацій на карті.

Відповіді так само, як із Google

Коли Ви задаєте запитання Google, Ви часто отримуєте відповідь у вигляді фрагмента інформації у верхній частині результатів пошуку. DuckDuckGo виконує подібне завдання, тому спробуйте задати питання, щоб отримати те, що пошукова система називає миттєвими відповідями.

Це також стосується функцій, знайдених в інших пошукових системах, таких як прості математичні розрахунки (“що таке 2+2”), перетворення одиниць (“2 унції в грамах”) та курси валют (“10 доларів США в українській гривні”). Ви також можете використовувати DuckDuckGo для визначення слів (“визначити шкідливе програмне забезпечення”) або для пошуку синонімів (“щасливий тезаурус”).

Ярлики для пошуку на певних веб-сайтах

Ярлики у DuckDuckGo – це кваліфікатори, які Ви можете додати до пошукового запиту, щоб обмежити результати пошуку певним веб-сайтом. Наприклад, для пошуку на сайті CyberCalm, ви можете додати !CyberCalm до свого пошукового запиту.

Є тисячі ярликів, доступних для різних веб-сайтів, від очевидних, таких як !YouTube і !Reddit, до нішевих послуг. Якщо Ви використовуєте веб-сайт, який на даний момент не має ярлика, Ви можете додати його. Майте на увазі, що DuckDuckGo раніше очистив багато ярликів з міркувань відповідальності, включаючи веб-сайти, які дозволяють піратство.

Ви навіть можете швидко отримати доступ до Google за допомогою DuckDuckGo, якщо з’ясується, що Вам потрібно час від часу виконувати пошук, який потребує Google. Google bang – це простий ярлик “!G”. Наприклад, Ви можете ввести “!G приклад” для пошуку “прикладу” в Google.

Мобільний додаток DuckDuckGo

Останнє, але, безумовно, не менш важливе, – це мобільний додаток DuckDuckGo, доступний як для iPhone, так і для iPad, а також для Android. Ця програма є необов’язковою, і Ви вже можете переключитися на DuckDuckGo у своєму мобільному браузері, будь то Chrome, Firefox або Safari.

Додаток спрощує швидке перемикання браузера за замовчуванням на DuckDuckGo, а також надає багато інших переваг у розширенні браузера. Сюди входить максимальне ускладнення відстеження Вас рекламодавцями, а також надання примусового шифрування та рівня конфіденційності для кожного веб-сайту, який Ви відвідуєте.

Браузер також включає кнопку Fire Button, яка “спалює” всю Вашу історію перегляду та відкриті вкладки за один раз. Ви також можете захистити браузер за допомогою відбитків пальців або розпізнавання обличчя для додаткової безпеки.

Звичайно, Ви також можете використовувати DuckDuckGo як пошукову систему за замовчуванням у мобільних браузерах, таких як Safari та Google Chrome.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version