Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

DuckDuckGo – це пошукова система, орієнтована на конфіденційність, яка працює в Інтернеті з 2008 року. Можна знаходити веб-сайти, карти, відео, новини тощо – без відстеження пошукових запитів та розміщення таргетованої реклами.

Як зробити перехід від Google, Bing або будь-якої іншої пошукової системи на DuckDuckGo, читайте у статті.

Більшість браузерів вже включають DuckDuckGo як варіант пошуку

DuckDuckGo набирає популярності вже більше десяти років, і, нарешті, прорвався до “мейнстріму” у вересні 2014 року, коли Apple запропонувала його як опцію пошукової системи за замовчуванням у Safari для iOS 8 та OS X Yosemite. Пізніше, у листопаді того ж року, Mozilla додала його до Firefox 33.1, пише How-To Geek.

З тих пір майже кожен великий браузер розпізнає DuckDuckGo, зробивши його необов’язковою пошуковою системою за замовчуванням. Сюди входять Chrome, Firefox, Safari, Edge та Opera.

Google Chrome

Запустіть Chrome, натисніть на піктограму меню “три крапки” у верхньому правому куті вікна та натисніть “Налаштування”.

Виберіть “Пошукова система” у списку ліворуч на екрані. Клацніть на спадне вікно поруч із “Пошукова система, що використовується в адресному рядку” і виберіть DuckDuckGo.

duck 1

Mozilla Firefox

Запустіть Firefox, клацніть на піктограму меню “три рядки” гамбургера у верхньому правому куті вікна, а потім натисніть “Налаштування”.

Клацніть на “Пошук” у меню ліворуч від екрана, потім у розділі “Пошукова система за замовчуванням” клацніть спадне меню та виберіть DuckDuckGo.

Microsoft Edge

Запустіть Edge і натисніть кнопку меню «три крапки» у верхньому правому куті вікна, а потім виберіть “Налаштування”. Клацніть на “Конфіденційність, пошук та послуги” у меню, що з’явиться ліворуч, і прокрутіть вниз до меню “Послуги” та виберіть “Адресна панель та пошук”.

Звідси натисніть спадне меню поруч із “Пошукова система, яка використовується в адресному рядку” і виберіть DuckDuckGo.

Apple Safari

На Mac запустіть Safari, натисніть “Safari” у рядку меню у верхній частині екрана, а потім натисніть “Налаштування”. Ви також можете скористатися комбінацією клавіш Command+, щоб швидко відкрити налаштування Safari. Клацніть на вкладку “Пошук”, а потім виберіть DuckDuckGo у спадному вікні “Пошукова система”.

У Safari для iPhone та iPad запустіть програму “Параметри” та торкніться “Safari”. Натисніть “Пошукова система” і виберіть DuckDuckGo зі списку.

Opera

Запустіть Opera, а потім натисніть кнопку налаштувань “гвинтик” на бічній панелі ліворуч на екрані. У розділі “Основні” налаштування прокрутіть вниз, поки не з’явиться “Пошукова система” та спадне меню. Виберіть DuckDuckGo зі списку.

Встановіть розширення браузера DuckDuckGo

Якщо простого переключення Вашої пошукової машини на DuckDuckGo недостатньо, Ви можете піти на крок далі і замість цього встановити розширення браузера DuckDuckGo Privacy Essentials. Розширення доступне для Chrome, Firefox, Safari, Edge та Opera .

Розширення за замовчуванням блокує мережі відстеження, тому рекламодавцям буде набагато складніше відстежувати Вас в Інтернеті. Ви також отримаєте уявлення про те, хто намагається Вас відстежувати.

Розширення змушує веб-сайти використовувати зашифроване з’єднання (позначається https:// в адресному рядку), де це можливо, щоб допомогти приховати свої звички перегляду від Інтернет-провайдерів та інших зацікавлених компаній.

Розширення також пропонує зробити пошукову систему за замовчуванням DuckDuckGo (якщо Ви цього ще не зробили) та присуджує оцінку конфіденційності веб-сайтам, які Ви відвідуєте.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version