Емодзі у Viber мають більше значення для чоловіків, ніж для жінок, – дослідження

2 хв. читання
viber man using 2

Жителі України надають перевагу дзвінкам, ніж написанню повідомлень. Такі результати дослідження поведніки українських користувачів оприлюднив месенджер Viber, пише LIGA.net.

Так, 54% користувачів краще подзвонять, а 46% – напишуть. Також чоловіки вибирають дзвінки частіше, ніж жінки. Близько 57% опитаних чоловіків вважають за краще дзвонити співрозмовникам. У той час як половина опитаних жінок вибирають варіант написати.

У середньому, 28% українців здійснюють дзвінки більше 10 разів на день. А ще половина українців більше 10 разів на день пишуть повідомлення в месенджерах.

Одночасно з цим, частота дзвінків залежить від віку користувача: молодь вважає за краще відправляти повідомлення, а не дзвонити. Велика частина користувачів у віці до 18 років здійснюють 3 або менше дзвінків в день, а третина користувачів старше 25 років дзвонять більше 10 разів на день. Найбільш активними у написанні повідомлень виявилися користувачі у віці від 18 до 25 років – близько двох третин опитаних відправляють більше 10 повідомлень в день.

Дослідження Viber зруйнувало гендерний стереотип: виявилося, що емодзі і стікери мають більше значення для чоловіків, ніж для жінок. Їх відсутність визнали приводом для образи майже 10% опитаних чоловіків і 5% жінок. Кумедні вираження емоцій важливі і для молоді: листування без стікерів і емодзі засмутить кожного десятого користувача у віці від 18 до 25 років.

Коли мова заходить про привітання, одних повідомлень може не вистачити, тому близьким слід зателефонувати – так вважає третина всіх опитаних. Тим часом, кількість опитаних майже в рівній мірі розділилося на тих, хто любить вітати близьких повідомленнями, і на тих, хто вважає за краще і повідомлення, і дзвінки.

Як відомо, месенджером Viber в Україні користуються 97% власників смартфонів.

Поділитися
Exit mobile version