П’ять лайфхаків, як покращити продуктивність Вашого Android-смартфона

4 хв. читання

Бажаєте удосконалити функціонал свого Android-смартфона та покращити продуктивність? У цій статті зібрані дійсно корисні функції та рекомендації для смартфона, про які Ви могли й не знати.

Перегляд журналу сповіщень

Знайома ситуація, коли Ви ненароком скинули потрібне сповіщення і не знаєте де його шукати?

В системі Android виділено спеціальне місце для зберігання всіх сповіщень, які Вам надходять. Для того, щоб відкрити сховище сповіщень Вам потрібно:

  1. Перейти в розділ “Віджети”. Для цього затримайте палець на робочому столі та перейдіть у відповідний розділ.
  2. Зі списку віджетів вибрати “Ярлик налаштувань” і перенести його у вільне місце на робочому столі.
  3. Система запропонує вам вибрати потрібне меню налаштувань. Далі гортайте список вниз і вибирайте “Журнал сповіщень”.
  4. Тепер на Вашому робочому столі є кнопка для зручного доступу в архів журналу сповіщень. Там зберігаються всі повідомлення системи, які ви могли пропустити.

13

Smart Lock або розумне блокування

В останніх версіях Android є можливість налаштування Smart Lock. Це означає, що Ви зможете додати пристрій, поряд з яким ваш смартфон не буде блокуватися. Також ви зможете встановити геомітку, скажімо Ваш дім, і в цій конкретній зоні смартфон також не буде блокуватися.

Налаштувати Smart Lock можна наступним чином:

1. Перейти в розділ “Налаштування” – “Безпека” – “Довірчі агенти”. Саме тут можна активувати функцію Smart Lock.

2. Повернутися в розділ “Безпека” та перейти в меню Smart Lock.

3. Ввести пароль Вашого пристрою для доступу до налаштувань. Тоді Вам стануть доступні кілька нових способів розблокування Вашого смартфона.

Покращення якості графіки в іграх

У смартфоні є додаткові налаштування, які не так просто знайти. На телефоні можна знайти спеціальний розділ, у якому зібрано приховані налаштування і який має назву “Параметри розробника”. Щоб знайти цей розділ потрібно перейти в розділ “Налаштування“, а потім в розділ “Про телефон”. 

Внизу цього меню є пункт “Номер складання” і на нього потрібно натиснути сім разів. Якщо Ви все зробили правильно, система сповістить вас, що ви розробник, а в меню Вам стане доступний відповідний пункт.

У меню, яке Ви побачите на екрані, Вам потрібно знайти пункт “Ввімкнути 4х MSAA”. Після того як Ви виберете цей пункт майже одразу можна помітити покращення зображення в більшості ігор. Щоправда, цей ефект залежить від потужності процесора вашого ґаджета.

Редагування швидких налаштувань

“Шторка” робить користування смартфоном зручнішим і дозволяє швидше провернути чимало маніпуляцій.

Чи знаєте Ви, що можете самостійно редагувати вміст  “шторки” ? Для цього Вам потрібно:

1. Опустити “шторку” і затиснути на кілька секунд іконку шестерні. Ви побачите фонове сповіщення про те, що System Ui Tuner активовано.

2. Перейти в “Налаштування” – “Про телефон” або “Система” і внизу з’явиться новий підпункт “System Ui Tuner”. Тут Ви зможете налаштувати іконки “шторки” на свій смак і залишити лише те, що Вам потрібно.

Віддалене керування пристроєм

Для того, щоб керувати пристроєм віддалено, Вам потрібно мати підключення до інтернету і перейти на сторінку керування Вашим пристроєм за посиланням.

Тут Вам буде доступна карта на якій вказано місце перебування Вашого ґаджета. З доступних функцій є можливість ввімкнути сигнал на Вашому пристрої, що буває вкрай корисно коли Ви забули, де залишили телефон. Можна віддалено заблокувати телефон або видалити всі дані з апарата, якщо у Вас його вкрали.

Джерело: 24tv.ua

Поділитися
Exit mobile version