Facebook блокує облікові записи користувачів, які повідомляють про фейкові екаунти

2 хв. читання
facebook user 21

За словами постраждалих, проблема спостерігається вже більше тижня.

Згідно з повідомленнями, блокування облікового запису настає приблизно через 30 хвилин після повідомлення про фейкові екаунти в Facebook. Судячи з усього, не має значення, про які екаунти йдеться, оскільки вони варіюються від повідомлень про померлих членів сім’ї до екаунтів знаменитостей і політиків.

https://twitter.com/grieftrip/status/1183824275796615168?s=20

Після виходу з облікового запису, коли користувач знову намагається авторизуватися в Facebook, сайт просить виконати “перевірку безпеки”, яка запитує ідентифікатор. Однак помилка не дозволяє завершити цей процес перевірки, і користувач не може розблокувати свій екаунт.

Постраждалі користувачі стверджують , що вони неодноразово намагалися зв’язатися з Facebook за останній тиждень, але не отримали відповідь.

Компанія Facebook поки не прокоментувала ситуацію.

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version