Оновлення до macOS Catalina призводить до видалення листів

3 хв. читання

Після поновлення macOS з версії Mojave до Catalina багато користувачів зіткнулися з частковим або повним видаленням даних програми “Пошта”. Про це в своєму блозі розповів розробник плагінів EagleFiler і SpamSieve для додатка “Пошта” в macOS Майкл Цай (Michael Tsai).

За словами розробника, користувачі скаржаться на те, що при переміщенні електронних листів з одного ящика в іншій (за допомогою як перетягування, так і скриптів AppleScript), поле “Тема” стає порожнім. Якщо лист було переміщено в серверний електронний ящик, для інших пристроїв він відображається як видалений. У підсумку на самому комп’ютері лист також зникає.

Проблема є досить серйозною, вважає Цай, оскільки користувач так і не дізнається про неї, якщо спеціально не перевірить відповідний лист в поштовій скриньці. Оскільки проблема синхронізована з сервером, вона поширюється і на інші комп’ютери і пристрої. Покладатися на резервні копії також не доводиться, так як дані в “Пошті” постійно змінюються, і немає простого способу об’єднати відновлені дані з повідомленнями, отриманими з моменту останнього резервного копіювання.

З чим пов’язана проблема, з самим додатком “Пошта”, поштовим сервером або macOS, поки неясно. Apple випустила версію macOS Catalina 10.15.1 для розробників в п’ятницю, 11 жовтня, однак невідомо, виправлена ​​чи в ній проблема з видаленням листів.

apple user 121

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version