Apple може випустити бюджетний iPhone SE2

4 хв. читання

Довгоочікуваний iPhone для масового сегмента ринку можуть таки запустити. Так вважає аналітик з розвитку високих технологій Мін Чі Куо, прогнози якого щодо Apple справджувалися у більшості випадків.

Минулого місяця Apple запустила iPhone 11, 11 Pro та 11 Pro Max. Вони чудові телефони, але, коли вони коштують від $699 і $1 099 доларів – це недешево. Але, як зазначає аналітик продуктів Apple Мін Чі Куо з TF Securities, Apple незабаром випустить більш доступний варіант iPhone SE 2. Куо раніше прогнозував, що SE 2 буде випущений на початку 2020 року, а тепер розраховує, що його будуть продавати  за 399 доларів, пише  CNET.

Це мало б сенс, оскільки оригінальний iPhone SE, запущений у 2016 році, продавався 399 доларів (359 фунтів стерлінгів або 679 австралійських доларів). Цей телефон був iPhone 5S з деякими оновленими специфікаціями. Kuo  передбачає щось подібне для iPhone SE 2, прогнозуючи, що він буде схожий на iPhone 8 2017 року, але з покращеними характеристиками. В даний час iPhone 8 продається за $ 449.

Куо – аналітик продуктів Apple із вражаючим “послужним списком”. Минулого року, наприклад, він вірно передбачив, що Apple випустить 6,1-дюймовий iPhone з звичайним рідкокристалічним дисплеєм (яким стане iPhone XR) після одночасного запуску двох iPhone з OLED-дисплеями (iPhone XS, XS Max). Окрім початкової ціни за 399 доларів, Куо у прогнозі говорить про те, що iPhone SE2 буде з процесором A13 – тим самим, який є в iPhone 11, 11 Pro та Pro Max, з 3 Гб оперативної пам’яті, та матиме кольори – “космічний” сірий, червоний і сріблястий.

Це була б третя спроба Apple створити iPhone початкового рівня. У 2013 році компанія випустила iPhone 5C, або iPhone 5 в новому пластиковому корпусі, як більш дешеву альтернативу флагманському iPhone 5S. Потім був згаданий iPhone SE. З тим, що все менше людей бажає віддавати чотиризначні суми за нові телефони та із зростанням важливості ринків таких  величезних, залежних від цін країн, як Китай та Індія, більш доступні телефони зараз, мабуть, важливіші, ніж будь-коли.

Даний смартфон також розглядається як більш доступний спосіб для власників iPhone 6 перейти на iOS 13 – оскільки тільки iPhone 6S і вище підтримує нову операційну систему Apple.

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

 

Поділитися
Exit mobile version