Через рік Microsoft не зможе захистити користувачів Office 2010 від фішингу та атак

5 хв. читання
office 2019

Компанія Microsoft оголосила, що розширена підтримка для Office 2010 буде діяти до 13 жовтня 2020 року. Після цієї дати офісний пакет версії 2010 більше не буде отримувати оновлення безпеки.

До закінчення терміну підтримки Microsoft Office 2010 організаціям рекомендується перейти на Office 365 ProPlus або Office 2019, щоб надалі отримувати виправлення помилок і патчі безпеки.

Повідомляючи про свої плани із завершення підтримки Microsoft Office 2010, Microsoft зазначила:

“Ми також рекомендуємо компаніям і корпоративним клієнтам використовувати сучасні механізми розгортання, що надаються Microsoft і сертифікованими партнерами, включаючи Microsoft FastTrack для хмарного розгортання або Software Assurance Planning Services для локального оновлення”.

Microsoft рекомендує дві опції для організацій: перейти на підписку Office 365 ProPlus, яка передбачає кілька тарифних планів для бізнесу або оновитися до Office 2019, який поширюється по моделі одноразових платежів. Одна ліцензія Office 2019 дозволяє використовувати пакет офісних додатків на одній робочій станції.

Компанія надала домашнім користувачам докладну інформацію як оновити Office до звичайних версій Office або сервісу по підписці Office 365. Також користувачі можуть ознайомитися з інформацією про системні вимоги нових версій Office.

FreeOffice 2018: безкоштовна альтернатива Microsoft OfficeСистемним адміністраторам організацій також доступна покрокова процедура поновлення Office 365 для корпоративних користувачів до новітніх версій Office.

Microsoft також опублікувало керівництво, що дозволяє спростити процедуру планування розгортання Office 365 ProPlus в великих підприємствах. Компанія пояснила, як вибрати канали поновлення, як провести розгортання, як управляти поновлення і визначити групи розгортання і вихідні файли.

Джаред Спартаро (Jared Spataro), віце-президент Microsoft по продуктам Microsoft 365 заявив:

“Рекомендую перейти на Office 365 ProPlus. Даний продукт створювався відповідно до сучасних вимог, він постійно вдосконалюється і поповнюється інноваційними рішеннями.

Вибираючи Office 365 ProPlus, ви отримуєте безліч переваг, серед яких технології штучного інтелекту і машинного навчання, які допомагають розвивати креативність і сприяють продуктивному спільному використанню та колаборації. Microsoft Teams виступає в ролі єдиного центру командної роботи”.

Минулого тижня Microsoft оголосила, що Windows 10 Creators Update (версія 1703) досягла дати завершення життєвого циклу і більше не буде отримувати оновлення безпеки та якості.

З 8 жовтня користувачам Creators Update рекомендується оновитися до нової версії Windows 10 May 2019 Update (версія 1903), щоб і надалі отримувати оновлення.

Редмонд повідомляє:

“Щоб і надалі отримувати оновлення якості після цієї дати, Вам потрібно оновити свої пристрої до Windows 10 версії 1903”.

Microsoft строго рекомендує всім користувачам перейти на May 2019 Update, щоб підтримувати безпечний стан системи і набувати нові патчі безпеки і виправлення вразливостей, які можуть активно експлуатуватися за допомогою фішингу, шкідливих сайтів або локальних атак.

Нагадаємо, що менше, ніж через місяць, 12 листопада 2019 року, буде завершена підтримка Windows 10 April 2018 Update (версія 1803) редакцій Домашня і Pro. Версії Education і Enterprise будуть отримувати оновлення до листопада 2020 року.

Microsoft також наводить список продуктів, підтримка яких завершиться в 2020 році. Microsoft підтримує базу даних життєвих циклів своїх продуктів, і Ви можете перевірити період підтримки конкретного продукту Microsoft на окремій сторінці сайту компанії.

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version