Facebook боротиметься з дезінформацією про вакцини від COVID-19

4 хв. читання
1 facebook fb 1

Facebook нарешті займає жорстку позицію щодо дезінформації про вакцини. За допомогою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) компанія розширила кількість тверджень, які вона буде видаляти зі своєї платформи.

Ви можете побачити повний перелік у довідковому центрі, але деякі з найбільш помітних – твердження, які свідчать про те, що COVID-19 створений людиною або що безпечніше перенести хворобу, ніж вакцинуватись від вірусу. Компанія заявляє, що також видалятиме  інформацію про те, що вакцини токсичні або що вони можуть викликати аутизм, повідомляє Engadget.

Такі радикальні заходи Facebook спочатку будуть зосереджені на сторінках, групах та облікових записах, які порушують нові правила. Компанія заявляє, що видалятиме пости повторних порушників. Тим часом модератори груп, де раніше були порушення політики Facebook проти COVID-19 та дезінформація щодо вакцин, повинні схвалити кожну публікацію на сторінці групи.

Окрім більш жорсткої позиції щодо дезінформації про вакцини, Facebook заявляє, що одночасно вживатиме додаткових заходів для розповсюдження правильної інформації для користувачів. Як і Google, компанія допоможе з’ясувати, як вони можуть зробити щеплення.

З цього тижня Інформаційний центр COVID-19 Facebook буде містити посилання на місцеві органи охорони здоров’я, які на своїх веб-сайтах містять детальну інформацію про те, хто може отримати вакцину на даний момент, а також про те, як зробити щеплення. Оскільки ця інформація стає більш доступною в інших місцях, Facebook буде ділитися нею в інших країнах, крім того, що Інформаційний центр стане доступним через Instagram.

Додатково до  цих зусиль компанія виділить 120 мільйонів доларів США у якості рекламних кредитів агентствам охорони здоров’я, неурядовим організаціям та ООН, а також дасть змогу організаціям пройти навчання та отримати підтримку в процесі роботи, спрямованої на отримання авторитетної інформації для людей.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version