Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

5 хв. читання

Згідно з опитуванням, опублікованим The Independent, повільний Wi-Fi очолює список найбільш надокучливих технічних проблем. Для більшості з нас зараз важливий Wi-Fi – ми покладаємося на нього для покупок, банківських операцій, роботи, розваг тощо.

Не дивно, що повільний Wi-Fi так розчаровує. Отже, коли Ви помічаєте проблему, що ви можете зробити?

Перезавантажте пристрій

Якщо Ваш пристрій завжди ввімкнений та завжди підключений, він із часом стане менш ефективним. Існує безліч дуже технічних причин, чому це трапляється, але рішення просте – швидкий перезапуск, і Ви негайно покращите продуктивність.

wi fi 22

Перезавантажте маршрутизатор

Іноді виникає проблема з підключенням до самого Інтернету. Ваш провайдер Інтернету може “понизити” ваше з’єднання в напружений час доби, щоб підтримувати розумний рівень обслуговування для всіх своїх користувачів. Або тимчасово стан мережі зменшує швидкість.

Перезавантаження маршрутизатора змушує перезапустити програмне забезпечення (наприклад, перезавантажити комп’ютер) і відновить з’єднання з Інтернетом. Це також змусить Ваші пристрої встановлювати нові з’єднання WiFi, допомагаючи усунути помилки.

Деякі маршрутизатори насправді дозволяють запланувати щоденне перезавантаження, щоб допомогти Вашій мережі WiFi працювати оптимально.

Перемістіть маршрутизатор

Швидкість WiFi залежить від потужності сигналу: чим сильніший сигнал, тим швидша швидкість вашого з’єднання. Ви можете покращити рівень сигналу та покриття у своєму будинку, розмістивши маршрутизатор у центрі будівлі. Це допомагає запобігти появі “слабких місць” у кімнатах, найбільш віддалених від маршрутизатора.

Збільшіть покриття Wi-Fi

Якщо у Вас великий будинок або у Вас все ще є проблеми з поганою потужністю сигналу, Вам слід розглянути способи розширення покриття. Повторювачі WiFi – це дешевий і простий спосіб посилити існуючий сигнал. Крім того, нова мережева система може різко збільшити покриття та швидкість мережі WiFi у Вашому домі – особливо корисна на кількох поверхах.

Встановіть оновлення

Перевірте наявність оновлень програмного забезпечення для всіх своїх пристроїв. Виробники регулярно випускають оновлення драйверів для вирішення проблем із продуктивністю, тому переконайтеся, що Ваші смартфони, планшети та комп’ютери постійно оновлюються.

Виконайте сканування шкідливого програмного забезпечення

Ще однією причиною поганої роботи WiFi може бути шкідливе програмне забезпечення. Деякі віруси крадуть дані та надсилають їх хакерам через Інтернет. Інші працюють у фоновому режимі на Вашому пристрої, викрадаючи обробну потужність. Ці дії впливають на Ваші пристрої та викрадають цінну пропускну здатність WiFi, роблячи все набагато повільнішим.

Проведення регулярного сканування зловмисного програмного забезпечення дозволить Вам знаходити та видаляти ПЗ, що впливає на продуктивність мережі.

Як бачите, існує безліч причин, через які Ваш Wi-Fi може бути повільним. Сподіваємось, одна з цих пропозицій допоможе Вам це виправити. Якщо у Вас все ще виникають проблеми, Вам слід зв’язатися зі своїм провайдером, який зможе провести подальші тести, щоб спробувати пришвидшити процес.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як використовувати “Швидкі команди” на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити обліковий запис Google за замовчуванням на комп’ютері? – ІНСТРУКЦІЯ

Як використовувати Google Duo для здійснення відеодзвінків? – ІНСТРУКЦІЯ

Як додавати, редагувати або видаляти збережені паролі в Microsoft Edge? – ІНСТРУКЦІЯ

Як швидко очистити всі сповіщення на Mac? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, американське розвідувальне співтовариство офіційно звинувачує російських хакерів у зламі SolarWinds. Підозрюють, що російські хакери, які фінансуються державою, зламали ІТ-компанію SolarWinds, яку вони потім використали як стартовий майданчик для проникнення в кілька урядових відомств США

Також дослідники з безпеки виявили нову родину програм-вимагачів, яка націлилася на корпоративні мережі, та попередили, що професійні кіберзлочинці вже вдарили по декількох організаціях за допомогою схеми шифрування файлів.

Окрім цього, браузер Edge буде постійно звіряти інформацію з базами даних про розсекречені логіни і паролі – користувачі отримуватимуть інформацію у разі виявлення діяльності з боку кібершахраїв. Також власникам пристроїв надаватимуть поради, що дозволяють змінити конфіденційні дані з метою збереження високого рівня безпеки.

За останніми даними, один із найбезпечніших месенджерів Signal набуває популярності як в Україні, так і в США. Навіть Ілон Маск підтримав хвилю популярності і порадив користуватися Signal у себе в Твіттері. У чому його переваги, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version