Facebook фіксує збільшення часу коритування своїми сервісами під час пандемії COVID-19

3 хв. читання
fb pro 2

Facebook повідомив про те, що він зазнав величезних труднощів у використанні багатьох своїх послуг, оскільки pізко зросла кількість людей, які перебувають на карантині і користуються цими сервісами.

Збільшення кількості користувачів значною мірою впливають на послуги, які Facebook не монетизував. Крім того, рекламний бізнес компанії почав отримувати більше запитів з країн, які вживають більш “агресивних” заходів проти пандемії. Як результат, компанія здійснила декілька кроків, щоб зберегти свою платформу стабільною, пише  Slashgear.

З моменту початку спалаху коронавірусу в Італії, Facebook повідомляє, що його сервіси зафіксували 70-відсоткове збільшення часу, витраченого на користування послугами. Перегляд Facebook Live та Instagram зростає, люди здійснюють на багато більше групових дзвінків, ніж раніше, а швидкість обміну повідомленнями зросла. Аналогічна активність спостерігається в Messenger та WhatsApp в інших країнах, уражених вірусом.

Facebook намагається впоратися з цією ситуацією, оскільки багато працівників компанії працюють  з дому, ускладнюючи проблеми, як зазначає офіційний блог компанії. Піки у використанні сервісів вимагають від Facebook вжити заходів для збереження стабільності своїх служб, включаючи підвищення ефективності роботи своїх систем, зниження бітрейту потокових відео в Instagram і Facebook, а також тестування щодо будь-яких проблем, які можуть трапитися.

Facebook каже, що працює над тим, щоб підтримувати стабільність своїх додатків, що важливо, враховуючи величезну кількість людей, які покладаються на них у всьому – від постійного контакту з друзями та родиною до завершення роботи та шкільних проектів. Крім того, Facebook створив інформаційний центр протидії COVID-19 на своїй основній платформі, щоб допомогти інформувати громадськість, і ВООЗ використовує чат WhatsApp для того, щоб випереджати дезінформацію.

У ряді онлайн-сервісів спостерігається значне збільшення трафіку, оскільки багато людей звертаються до цифрових сервісів, щоб підтримувати робочу активність. Багато шкіл та компаній наказали своїм учням та співробітникам працювати вдома, допомагаючи запобігти поширенню коронавірусу, що призвело до величезного збільшення трафіку від послуг потокового відео.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version