Facebook створить Instagram Kids

5 хв. читання

Оголошення закладає основу того, як Facebook – сімейством продуктів якого щомісяця використовують 3,3 мільярда людей – планує розширити свою базу користувачів. Хоча різні закони обмежують спосіб створення компаніями продуктів для дітей та націлювання на них, Instagram чітко розглядає дітей віком до 13 років як життєздатний сегмент зростання, особливо через популярність програми серед підлітків.

Розробники соціальної мережі Facebook працюють над новою версією Instagram під назвою Instagram Kids, призначеною для дітей віком до 13 років. Батьки зможуть контролювати використання дітьми додатку.

Як повідомляє BuzzFeed, про створення додатка Instagram Kids стало відомо з листа віцепрезидента Instagram Вішала Шаха до співробітників соцмережі (документ є в розпорядженні видання). Там він зазначив, що оновлення дозволить дітям «вперше безпечно користуватися платформою».

Керівник Instagram Адам Моссері у коментарі BuzzFeed заявив, що компанія знає про бажання “все більшої кількості дітей” використовувати соцмережі. Але перевірка їхнього віку була проблемою, оскільки люди не підтверджують свої особисті дані документами.

“Ми визначили роботу з молоддю пріоритетом для Instagram і додали її до нашого списку пріоритетів H1”, – йдеться у внутрішньому повідомленні Instagram.

WhiteRabbit Azhari 550 1 Understanding the Illinois Internet Crimes against Children Task Force 5.3.19

Поточна політика Instagram забороняє дітям до 13 років користуватися послугою.

Зараз у стандартній версії Instagram можна реєструватися тільки з 13 років. Але багато підлітків обходять це обмеження. У майбутньому, як недавно заявили в Instagram, додаток обладнають функцією, яка буде самостійно перевіряти вік користувача за допомогою штучного інтелекту. Як саме — поки що невідомо.

Bloomberg цитує слова іншого співробітника компанії, представника Facebook Джо Осборна, який зазначив, що все більше дітей запитують у батьків дозволу користуватися різними додатками для спілкування з друзями.

“Зараз у батьків не так багато варіантів відповіді на це питання, саме тому ми працюємо над створенням нових продуктів. Тепер ми хочемо створити додаток, яке допоможе дітям спілкуватися, відкривати для себе нові інтереси та знаходити хобі, але робити це під батьківським наглядом”, — наголосив він.

Раніше Instagram вирішив захистити підлітків від небажаних повідомлень з боку дорослих. Соцмережа заборонить повнолітнім користувачам писати дітям, які на них не підписані.

Внутрішнє оголошення з’являється через два дні після того, як Instagram заявив, що йому потрібно зробити більше для захисту своїх наймолодших користувачів. Після висвітлення та публічної критики зловживань, залякування чи нападів, з якими стикаються підлітки в додатку, компанія опублікувала  допис:

Раніше Facebook розробив Messenger Kids – це версія програми обміну повідомленнями Facebook для підлітків. Ця програма включає в себе частину батьківського контролю, але був недолік, який раніше дозволяв деяким дітям спілкуватися з дорослими людьми. Інцидент викликав занепокоєння з боку контролюючих органів щодо того, що додаток недостатньо захистив дітей.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як створити гостьову мережу Wi-Fi та навіщо вона потрібна?

Що таке зловмисне ПЗ? Все, що потрібно знати про віруси, трояни та програми-вимагачі

Як обмежити додаткам використання даних у фоновому режимі на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як налаштувати автовидалення повідомлень у Telegram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як заборонити сайтам надсилати Вам сповіщення у Chrome на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Нагадаємо, на VirusTotal були виявлені кілька зразків трояна XCSSET, які здатні працювати на пристроях з чипами Apple Silicon (M1).  Троян вміє красти файли куки з Safari, інформацію з додатків Evernote, Skype, Notes, QQ, WeChat і Telegram, а також шифрувати файли і впроваджувати шкідливий JavaScript сторінки, що відкривається у браузері, за допомогою XSS-атаки

Окрім цього, у Google Play Маркет знайшли понад десять додатків, що завантажують троянську програму Joker. Ця шкідлива програма примітна тим, що таємно оформляє підписку на преміум-послуги. Вона також вміє перехоплювати SMS, красти конфіденційні дані і список контактів, встановлювати бекдор, генерувати фейковий відгуки, нав’язливо показувати рекламу

Також понад 10 різних APT-груп, які використовують нові уразливості Microsoft Exchange для компрометації поштових серверів, виявили дослідники з кібербезпеки. Дослідники ESET виявили наявність веб-шелів (шкідливі програми або скрипти, які дозволяють дистанційно управляти сервером через веб-браузер) на 5 тисячах унікальних серверах у понад 115 країнах світу.

До речі, хакери вигадали хитрий спосіб викрадення даних платіжних карток у скомпрометованих інтернет-магазина. Замість того, щоб надсилати інформацію про картку на контрольований ними сервер, хакери приховують її у зображенні JPG та зберігають на самому веб-сайті, з якого власне, і були викраденні дані.

А команда експертів змогла отримати доступ до камер відеоспостереження, встановлених в компаніях Tesla, Equinox, медичних клініках, в’язницях і банках. Фахівці опублікували зображення з камер, а також скріншоти своєї здатності отримати доступ суперкористувача до систем спостереження, які використовують в компанії Cloudflare і в штаб-квартирі Tesla.

Поділитися
Exit mobile version