Facebook відкриває доступ до геолокаційних даних, щоб боротися з коронавірусом

5 хв. читання

Facebook надасть дослідникам ще більше анонімізованих геолокаційних даних, які можуть допомогти експертам дізнатися, чи будуть люди залишатися вдома, та спрогнозувати, де коронавірус, можливо, пошириться далі. Про це повідомили на Cnet.

Цей вчинок компанії показує, як соціальна мережа використовує сукупність даних, які вона отримує від своїх майже 2,5 мільярдів активних користувачів щомісяця, щоб допомогти боротися із захворюваннями, такими як COVID-19. Це узгоджується з тим, як Facebook раніше використовував ці дані для створення карт профілактики захворювань, спрямованих на боротьбу з заразними хворобами, такими як грип, який може поширюватися через контакти між людьми – як безпосередні, так і  повітряно-крапельним або іншими шляхами

Деякі користувачі Facebook у США можуть побачити це опитування у верхній частині стрічки новин. Участь не обов’язкова.

Використання даних про місцезнаходження може спричинити незручності для деяких користувачів, враховуючи скандали щодо конфіденційності, які заполонили найбільшу соціальну мережу. Facebook заявив, що не ідентифікує окремих користувачів та надає сукупну інформацію на рівні міста чи округу. На минулому тижні Google також оголосив, що використовує дані про місцеположення, щоб допомогти дослідникам дізнатись, чи люди дотримуються правил соціального дистанціювання

У понеділок, 6 квітня компанія оприлюднила три нові карти візуалізації даних про профілактику захворювань у рамках програми “Дані заради добра”. Одна карта показує ймовірність того, що люди в одній зоні контактуватимуть з людьми в іншій. Це може допомогти дослідникам визначити, де нові випадки COVID-19 можуть з’явитися. Інша карта показує, чи люди в певних регіонах залишаються вдома, допомагаючи дослідникам розібратися, чи працюють різні карантинні заходи. Третя карта показує міжнародні зв’язки, туризм, міграційні потоки та іншу інформацію, яка також може допомогти відстежити можливе поширення COVID-19.

Facebook також об’єднується з Центром досліджень Delphi з університету Карнегі-Меллон, який проводить 3-5-хвилинне опитування, яке просить людей повідомити про їх симптоми та місця, щоб допомогти відстежити поширення COVID-19. Деякі користувачі Facebook у США побачать посилання на це факультативне опитування у верхній частині своєї стрічки новин.

Facebook заявив, що університет не буде відповідями опитування з соціальною мережею. Facebook також заявив, що не буде ділитися інформацією про особу користувача з дослідниками, а натомість використовуватиме випадковий ідентифікаційний номер.

Також Facebook обмінюється даними зі Школою охорони здоров’я Гарвардського університету та Національним університетом Цін Хуа в Тайвані, щоб допомогти їм прогнозувати поширення коронавірусу.

facebook log in

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 10 з метою виправити баг, що викликає проблеми з підключенням до інтернету через VPN. Однак, як виявилося, виправлення також викликає проблеми з підключенням до Інтернету, але тепер вже через Wi-Fi.

Також сьогодні більшість працівників компаній, учні, студенти та викладачі знаходяться на вимушеній самоізоляції через загрозу інфікування COVID-19. Саме тому популярними стали додатки, які дозволяють спілкуватися за допомогою відео в режимі реального часу.

Зверніть увагу, що під час пандемії коронавірусу кіберзлочинці активізували та оновили різноманітні схеми шахрайств. Найчастіше спекулюють на товарах індивідуального захисту, розповсюджують фейки, здійснють СМС-розсилку та телефонують, щоб виманити Ваші персональні дані та кошти.

Ймовірно, мало людей будуть заперечувати проти збору певних даних для відстеження інфікованих людей, якщо це допоможе зупинити поширення вірусу. Однак, крім очевидної користі від використання технологій, існують і ризики для цифрової конфіденційності громадян.

Усіх цікавить, чи можна опускати в воду смартфон без захисту від води. Насправді ж, навіть якщо телефон захищений від води, все одно не варто лізти з ним у воду.

Поділитися
Exit mobile version