Життя на карантині: які додатки обрати для відеоконференції?

5 хв. читання

Стрімке поширення COVID-19 у світі та в Україні зокрема призвело до переходу на дистанційну роботу з дому – ділові зустрічі та соціальні комунікації проводяться в Інтернеті. На ринку існує велика кількість різних додатків для відеоконференцій, які дозволяють віддаленим працівникам та членам сім’ї залишатися на зв’язку.

Пропонуємо ознайомитися з найпоширенішими додатками для відеоконференц-зв’язку.

Zoom

zoom
З моменту початку розповсюдження коронавірусу у додатка Zoom відбувся небувалий сплеск популярності. Незважаючи на те, що це комерційний продукт, безкоштовна версія дозволяє організовувати відеозібрання за участю до 100 осіб.Важливе обмеження безкоштовної версії – відеозустріч може тривати не більше 40 хвилин.

Як і інші програмні рішення для проведення відеоконференцій, Zoom забезпечує 256-бітове шифрування трафіку. Розробники гарантують, що Ваша зустріч і будь-які документи, які передавалися в рамках сеансу залишаться в безпеці.

Ви можете завантажити клієнт Zoom на комп’ютер, а також встановити мобільні додатки сервісу на мобільні пристрої iOS і Android. Також доступна веб-версія Zoom, яка працює прямо в браузері.

ЗАВАНТАЖИТИ

Microsoft Teams

Microsoft Teams – інструмент для спільної роботи від Microsoft, який входить до підписки Office 365. Однак існують способи отримати сервіс безкоштовно, наприклад, скористатися пробною версією. Раніше ознайомча версія пропонувалася тільки на місяць, але Microsoft збільшила пробний період до 6 місяців через пандемію коронавірусу.

Microsoft Teams дозволяє організовувати відеозібрання за участю до 250 чоловік, але на дисплеї одночасно може відображатися тільки чотири екрани. Екрани будуть перемикатися автоматично залежно від того, хто говорить в даний момент часу.

Microsoft регулярно додає нові функції в Teams, наприклад, останнім часом були додані субтитри в режимі реального часу і режим трансляції, який нагадує Facebook Live. Сервіс Microsoft Teams може бути корисний для дистанційного навчання.

ЗАВАНТАЖИТИ

Skype

Skype є, мабуть, найвідомішим інструментом для відеоконференцій, і він багато років використовується на наших комп’ютерах. В основному додаток використовують для спілкування з родиною. Однак сервіс підтримує до 50 учасників, тому його цілком можна застосовувати і для бізнесу.

Skype можна завантажити на комп’ютер або мобільний пристрій, але він також доступний у вигляді веб-додатка в браузері. Такий варіант підійде, якщо Ви працюєте на старому або недостатньо потужному пристрої.

Skype є безкоштовним продуктом, хоча організації можуть перейти на комерційну версію Skype для бізнесу. Дана версія дозволяє підключити до відеоконференції до 250 учасників і забезпечує більш високий рівень безпеки.

ЗАВАНТАЖИТИ

Google Hangouts

Користувачі часто забувають, що у Google є власне рішення для відеоконференцій. З огляду на, що у більшості з нас є екаунти Google, розглянути даний варіант варто.

Як і Skype, Google Hangouts працює через веб-клієнт і підтримує до 250 учасників. Інтерфейс сервісу дуже мінімалістичний і узгоджується з іншими продуктами від Google, такими як Календар або Документи Google.

У Hangouts передбачена можливість записувати і зберігати відеоконференції на Google Диск. Як і в Microsoft Teams, в сервісі Google Hangouts можна увімкнути субтитри для людей з порушеннями слуху.

Через пандемію коронавірусу Google зробила корпоративну версію Hangouts безкоштовною до 1 липня для всіх користувачів G-Suite і клієнтів освітніх установ.

ЗАВАНТАЖИТИ для Android

ЗАВАНТАЖИТИ для iOS

ЗАВАНТАЖИТИ для Chrome

Зверніть увагу, що розробники ПЗ для конференц-зв’язку Zoom випустили оновлення для iOS-версії свого додатка після того, як стало відомо, що він передає деякі дані користувачів у Facebook.

Нагадаємо, невідомі зловмисники зламали кілька десятків YouTube-каналів, перейменували їх з використанням різних брендів Microsoft і “запустили живу” трансляцію нібито від імені Білла Гейтса.

Також внаслідок перевантаження інформацією та ізоляцію через Covid-19, користування програмами обміну повідомленнями значно зросло. Жодна платформа не відчула це на собі так, як WhatsApp – використання збільшилось понад 40% у всьому світі.

Окрім цього, двох хакерів – 26-ти та 20-ти років – викрили у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою вірусу вони отримували логіни та паролі до різних систем інтернет-банкінгу, екаунтів соціальних мереж, електронних скриньок своїх жертв.

До речі, фахівці великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь.. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Поділитися
Exit mobile version