Смарт-замки з відбитком пальця легко зламати магнітом

3 хв. читання
Tapplock

Компанія Tapplock позиціонує свої підвісні замки з функцією розблокування за допомогою відбитка пальця як “найрозумніші в світі”. Однак ця гучна заява виявилася вельми сумнівною.

На YouTube-каналі LockPickingLawyer з’явився відеоролик, з якого стає ясно, що “найрозумніший в світі” замок можна обдурити за допомогою магніту.

“Механізм замка дуже простий – дрібненький електричний моторчик, що повертає клямку, яка в свою чергу блокує замок. Вельми непогана конструкція, нічого не заклинює. Але є одне але… Я можу вручну повертати ротор всередині моторчика за допомогою магніту. Оскільки мотор розташований глибоко в корпусі замка, магніт повинен бути досить потужним”, – повідомляє автор відеоролика.

Всього кілька разів провівши уздовж корпусу магнітом, досліднику вдалося відкрити його. Весь процес зайняв не більше 30 секунд.

LockPickingLawyer придбав замок Tapplock One Plus за $99, а магніт обійшовся йому в $25 (куплений на Amazon). В Україні такі замки коштують від 600 до 2000 тисяч гривень.

“Ого! Спасибі LPL за виявлену уразливість. Працюємо над виправленням за допомогою захисту від магніту, скоро повернемося”, – прокоментували відео представники Tapplock.

Зверніть увагу, що розробники ПЗ для конференц-зв’язку Zoom випустили оновлення для iOS-версії свого додатка після того, як стало відомо, що він передає деякі дані користувачів у Facebook.

Нагадаємо, невідомі зловмисники зламали кілька десятків YouTube-каналів, перейменували їх з використанням різних брендів Microsoft і “запустили живу” трансляцію нібито від імені Білла Гейтса.

Також внаслідок перевантаження інформацією та ізоляцію через Covid-19, користування програмами обміну повідомленнями значно зросло. Жодна платформа не відчула це на собі так, як WhatsApp – використання збільшилось понад 40% у всьому світі.

Окрім цього, двох хакерів – 26-ти та 20-ти років – викрили у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою вірусу вони отримували логіни та паролі до різних систем інтернет-банкінгу, екаунтів соціальних мереж, електронних скриньок своїх жертв.

До речі, фахівці великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь.. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Поділитися
Exit mobile version