Як технологічні гіганти допомагають людству подолати COVID-19?

5 хв. читання

Спеціалісти великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь. Від виготовлення продукції та використання послуг до роботи працівників у різних закладах. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Варто звернути увагу на те, як деякі технологічні компанії вплинули на кризу та що вони зробили для того, щоб зупинити COVID-19, пише Forbes.

Існує два способи, за допомогою яких компанії можуть контролювати ситуацію, яка склалась через епідемію. Перший стосується наданя ресурсів для виготовлення вакцини, інформування громадськості про способи запобігання поширенню вірусу, а також пожертвування лікарням грошей. Другий полягає в підтримці економіки: коли люди оговтаються від карантину, вони будуть мати робочі місця і роботу, яку можна розпочати відразу після довготривалої ізоляції.

Apple

Компанія Apple пожертвувала 15 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19 та його наслідками, а також надала 10 мільйонів масок медичній спільноті США. Як і Microsoft, Apple продовжує платити всім своїм погодинним працівникам, хоча вони не можуть виходити на роботу і повноцінно працювати.

Amazon

Оскілька одна частина людей втратили роботу, а інша частина покладаються на доставку Amazon під час загальнодержавної ізоляції, компанія відкриває 100 тисяч нових робочих місць, щоб підтримати додаткові поставки та забезпечити джерело доходу для тих, хто втратив роботу через кризу. Технологічний гігант також збільшує заробітну плату своїх працівників на 2 долари за годину, а також проводить консультації з представниками служб охорони праці та безпеки, щоб забезпечити безпеку своїх працівників та своїх товарів.

Amazon braslete

Ініціатива розвитку діагностики AWS

Компанія Amazon Web Services розпочала свою програму “Ініціатива розвитку діагностики AWS”. Ця програма полягає в підтримці клієнтів, які докладають зусиль для боротьби з вірусом. Також вона сприяє кращій співпраці між організаціями, що переслідують ті ж самі цілі. Основна увага AWS приділяється діагностиці. Точне виявлення та тестування вірусу прискорює лікування, стримує вірус та врешті-решт скорочує кризу. AWS внесла початкові інвестиції в розмірі 20 мільйонів доларів на діагностичні дослідження та розробки COVID-19.

Cisco

Компанія Cisco виділила 225 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19. Вона пропонує фінансування та технологічні рішення для державних установ та підприємств. Webex і Security – безкоштовні програмні рішення Cisco, які охороняють понад 2,2 млн людей в Інтернеті. Фонд Cisco також розпочав кампанію з виділення 5 мільйонів доларів дотацій організаціям, які протягом останніх місяців допомагають своїм громадам у всьому світі.

Google

Google співпрацює з урядом США над розробкою веб-сайту, присвяченого для боротьби з COVID-19 по всій країні. Інформація про COVID-19 постійно транслюється в таких продуктах Google, як пошукова система Google, Google карти та YouTube. Ця інформація мала значний вплив на мільйони глядачів протягом перших 24 годин і допомогла зупинити паніку. Google також знищує дезінформацію в своїх джерелах, включаючи сувору політику щодо реклами, відео та інших засобів масової інформації.

Як провідний постачальник послуг WFH, Google надає преміум-функції Google Meet безкоштовно до 1 липня цього року та створив безліч ресурсів для дистанційного навчання.

Microsoft

Microsoft є першою великою технологічною компанією, яка взяла на себе обов’язок платити своїм працівникам під час карантину. Microsoft прагне підтримувати тих, хто вирішив навчатися і працювати онлайн. Компанія також допомагає CDC швидко оцінювати симптоми, фактори ризику для людей з можливими симптомами та надає інформацію щодо алгоритму дій. Корпорація Майкрософт використовує службу Healthcare Bot, яка працює на базі Microsoft Azure, щоб допомогти в цих оцінках.

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version