У Zoom додадуть функцію автоматичного перекладу

4 хв. читання

Zoom анонсував, що функція перекладу в режимі реального часу в однойменному додатку для відеоконференцій запрацює з наступного року для 12 мов, пише PC Magazine.

Компанія демонструвала цю функцію сьогодні під час своєї щорічної конференції Zoomtopia і стверджувала, що це допоможе зруйнувати мовні бар’єри під час відеодзвінків. У демонстрації працівники Zoom розмовляли англійською, а додаток для відеоконференцій перекладав слова в режимі реального часу, використовуючи субтитри, написані японською, а потім китайською мовою. Потім інший співробітник розмовляв німецькою, і програма перекладала слова англійською.

ZoomTranslate

Технологія використовує алгоритми на базі штучного інтелекту для транскрибування того, що говорить оратор, у текст. Потім Zoom використовує програми машинного перекладу для перетворення тексту на іншу мову.

Функція перекладу в режимі реального часу – продукт роботи німецького стартапу під назвою Kites, який Zoom придбав у червні. Zoom не уточнив, які 12 мов ця функція підтримуватиме, але в демонстрації також були представлені португальська та корейська. Zoom також не повідомив, чи буде функція перекладу платною послугою.

Іншою важливою функцією Zoom є розширення сервісу автоматичної транскрипції програми на 30 інших мов. Наразі ця функція підтримує лише транскрипцію англійської мови в режимі реального часу, але після активації вона може запропонувати послугу субтитрів, що робить її ідеальною для користувачів з вадами слуху.

Однак безкоштовні користувачі мають надсилати запит на доступ до транскрипцій у реальному часі. В іншому випадку Вам знадобиться платний обліковий запис Zoom із функцією запису в хмарі. Zoom каже нам, що планує “розпочати тестування та випуск автоматизованої транскрипції та перекладу наживо з початку наступного року”.

Компанія також працює над функцією  розпізнавання жестів руками у відеодзвінку та перетворення їх у реакції, подібні до смайликів, під час сеансу Zoom. Технологія розпізнавання жестів уже доступна на iPad, але Zoom планує розширити її підтримку на всі платформи. Наразі ця функція може розпізнавати жест великого пальця вгору та підняту руку

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version