Як конвертувати файли Microsoft Word у PDF? ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

Якщо у Вас настільна версія Microsoft Word, встановлена ​​на Вашому ПК із ОС Windows або Mac, найпростіший спосіб конвертувати документ у PDF –  безпосередньо у самому Word за допомогою вбудованого інструмента.  Для цього зробіть кілька наступних кроків.

PDF 1

Відкрийте документ, який потрібно конвертувати, а потім натисніть вкладку “Файл”.

На екрані зліва виберіть “Зберегти як” зі списку ліворуч.

Далі на екрані “Зберегти як” виберіть місце, де потрібно зберегти PDF (OneDrive, Цей ПК, певну папку або де завгодно).

Натисніть стрілку меню праворуч від поля “Зберегти як тип” і виберіть у меню “PDF (*.pdf)”.

Якщо Ви хочете, Ви можете змінити назву файлу в цей час. Коли будете готові, натисніть кнопку “Зберегти”. Після збереження PDF -файлу Ви повернетесь до документа Word, а новий PDF-файл автоматично відкриється у програмі перегляду PDF за умовчанням.

Якщо у Вас немає Word, але Вам потрібно конвертувати у PDF документ, який хтось надіслав Вам,  у Вас є кілька варіантів:

  • Google Диск: Ви можете завантажити документ Word на Google Диск, зберегти його як документ Google, а потім конвертувати у PDF. Це працює досить добре, якщо у Вас є простий, переважно текстовий документ Word без особливого форматування (і якщо у Вас вже є обліковий запис Google).
  • Веб -сайт для перетворення: Існує багато сайтів, які пропонують безкоштовно конвертувати документи Word у PDF. Ми рекомендуємо freepdfconvert.com. Це безпечний сайт, він працює швидко, і він досить добре справляється з документами Word навіть з невеликою кількістю форматування. І це насправді безкоштовно, якщо Вам просто потрібно перетворити випадковий документ Word у PDF. Платна підписка надає Вам додаткові функції, такі як необмежена кількість конверсій (декілька документів одночасно), а також можливість конвертувати більше типів файлів.
  • LibreOffice: LibreOffice – це безкоштовний офісний додаток з відкритим кодом, який пропонує багато тих самих функцій, що і Microsoft Office. Ви навіть можете відкривати документи Microsoft Word і конвертувати їх у PDF.

Джерело: How-To Geak

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому три випадкових слова – це найкращий пароль? ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою програм-вимагачів? ПОРАДИ

Якими будуть нові смартфони Galaxy Z Fold 3 та Z Flip 3? ОГЛЯД

Як уникнути шахрайських схем із використанням deepfake-відео? ПОРАДИ

Навіщо інші антивіруси, якщо у Вас є Windows Defender? ПОРАДИ

Як налаштувати режим “Не турбувати” на телефонах Samsung Galaxy? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, ізраїльський виробник рішень для верифікації та забезпечення прозорості в мобільних та online-екосистемах GeoEdge повідомив про виявлення першої у світі кібератаки на домашні IoT-пристрої з використанням шкідливої реклами.

Також баг на офіційному сайті виробника автомобілів Ford Motor відкривав конфіденційні дані, доступ до яких міг отримати будь-який хакер. Серед інформації були бази даних клієнтів, відомості про співробітників тощо.

Окрім цього, американська трубопровідна компанія Colonial Pipeline виплатила 4,4 мільйона доларів хакерам, які викрали особисті дані майже 6 тисячам нинішніх та колишніх працівників компанії. Colonial Pipeline була вимушена сплатити викуп через ймовірність загрози газової кризи.

І майже анекдотична ситуація трапилася із розробником шкідливих програм, який розпочав їх тестування у своїй системі, щоб випробувати нові функції, а згодом дані потрапили на розвідувальну платформу хакерів. Мова йде про розробника Raccoon – трояна-викрадача інформації, який може збирати дані з десятків програм.

Поділитися
Exit mobile version