Ваш SSD зможе сам визначати та зупиняти деякі кібератаки

4 хв. читання
ssd

Дослідники запропонували спосіб як запобігти атакам вимагачів за допомогою прошивки, яка може блокувати доступ до запису на твердотільні диски (SSD), як тільки вона виявить шаблони поведінки накопичувача, що відповідають такій атаці. Про це пише Techradar.

Ідея про інтелектуальну прошивку, що сама стежить за накопичувачем, яка отримала назву SSD-Insider++, була запропонована групою дослідників, до складу якої входять інженери з Корейського університету Інха, Інституту науки і техніки Тегу та відділу кібербезпеки в Університеті жінок Ева (EWU), а також дослідник з Університету Центральної Флориди в США.

“Я думав, що було б добре, якби ми могли захистити людей, на комп’ютерах яких не встановлено програмне забезпечення для захисту від вимагачів, надавши їм власний твердотільний накопичувач, що захищає від вимагачів”, – сказав доктор Де Хун Ньянг.

Один із колег Ньянга, який працював над флеш-пам’яттю NAND, підтримав цю ідею через атрибут затримки видалення пам’яті.

Дослідники запропонували свою ідею в документі під  назвою “SSD-Insider++, Методи виявлення вимагачів та їх відновлення за допомогою SSD”.  Прошивка SSD-Insider++, яка працює на контролері SSD, стежить за підозрілими моделями активності накопичувача, що відповідають атакам-вимагачам.

Як тільки вона виявляє шкідливу активність, механізм вимикає введення/виведення даних на запам’ятовуючий пристрій, надаючи користувачам можливість видалити порушуючий процес, який ініціював шифрування. Крім того, як відомо з доповіді, SSD-Insider++ може також усунути будь-які пошкодження даних за лічені секунди, використовуючи експлуатаційні характеристики SSD, щоб миттєво відкочувати всі заражені файли.

За словами дослідників, SSD-Insider++ мала 100-відсотковий успіх як у реальних випадках кібератак, так і в їхній імітації за допомогою лабораторного шкідливого програмного забезпеченні, і навіть вдалося усунути пошкодження протягом десяти секунд.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як стерти свій пристрій Android і скинути його до заводських налаштувань. ІНСТРУКЦІЯ

Як встановити Windows 10 з USB-накопичувача? ІНСТРУКЦІЯ

Топ найкращих хаків реєстру для Windows 10. ПОРАДИ

Як подбати про безпеку смартфона Вашої дитини? ІНСТРУКЦІЯ

Як підготувати комп’ютер, планшет або телефон перед його продажем? ПОРАДИ

Небезпечний WhatsApp: шахрайства, загрози і ризики безпеки в месенджері

PDF-файли зручні для розповсюдження документів, тому що вони однаково виглядають у всіх операційних системах та текстових редакторах, а також – коли документ треба роздрукувати. Як правило, Ви створюєте документи за допомогою іншого додатка, а потім конвертуєте їх у PDF.  Як конвертувати документ Microsoft Word у формат PDF? Про це читайте у статті.

До речі, ви вже можете дізнатись, як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11. У новій ОС формат ZIP-файлу стискає дані та зменшує їх кількість, що прискорює передачу файлів та економить місце на диску. Ви також можете використовувати стиснення ZIP для об’єднання декількох файлів в один компактний пакет. Ось як заархівувати та розпакувати файли у Windows 11.

Зверніть увагу, під час пандемії більшість заходів була скасована або перенесена на онлайн-платформи. Через це досить популярними стали трансляції в Інтернеті, а разом з ними з’явились й нові ризики для безпеки особистих даних. У зв’язку з цим спеціалісти підготували поради, які допоможуть захистити Вас та Ваші пристрої під час відвідування стрімінгових сервісів.

Деякі смартфони відходять від відбитків пальців і використовують розпізнавання обличчя як  більш надійний засіб забезпечення біометричної безпеки. Якщо у Вас є телефон Samsung Galaxy, Ви, ймовірно, можете використовувати як відбитки пальців, так і розпізнавання обличчя, щоб увійти у телефон.

Поділитися
Exit mobile version