Microsoft створила новий сервіс з технологіями штучного інтелекту та “хмарою”

5 хв. читання

На зміну Office 365 приходить новий сервіс Microsoft 365. Усі поточні користувачі Office 365 для дому та Office 365 Персональний будуть автоматично переведені на нові плани в найближчі тижні.

Microsoft називає Microsoft 365 “сервісом за підпискою, який допоможе максимально ефективно використовувати Ваш час, спілкуватися і захищати свої дані, розвиваючись і домагаючись більшого”.

microsoft word video virus

За своєю суттю, Microsoft 365 – це попередній Office 365, але з новими технологіями штучного інтелекту і хмарними службами.

“Microsoft 365 є еволюцією Office 365 і побудований на його базі, але впроваджує інтелектуальні технології (ШІ), нові шаблони, різноманітний контент і хмарні сервіси, щоб допомогти Вам стати кращим письменником, доповідачем, дизайнером, менеджером Ваших фінансів і встановити тісні комунікації з людьми, – зазначає Microsoft у своєму блозі.

Microsoft 365 отримає новий додаток Microsoft Family Safety, попередню версію якого компанія обіцяє випустити в найближчі місяці.

Що нового пропонує Microsoft 365?

Microsoft розповіла про нові функції Microsoft 365 в новій публікації у своєму блозі. Ось основні нові функції і покращення:

  • Microsoft Editor в додатках Word і Outlook – перевірка граматики і правопису, пропозиції щодо редагування тексту і вставці цитат, перевірка на плагіат, зауваження щодо стилю тексту та інші можливості на базі технологій штучного інтелекту.

  • Presenter Coach в PowerPoint – аналізує Вашу мову і дає корисні рекомендації, наприклад, якщо Ви говорите занадто швидко або використовуєте слова-паразити.
  • PowerPoint Designer – конструктор в PowerPoint з новими функціями і опціями, такими як автоматичне створення декількох варіантів слайду при додаванні фото, доступ до зображень і відео з сервісу Getty Images, нові іконки і шрифти.
  • Money в Excel – нова функція дозволяє підключати банківські екаунти в Excel, імпортувати дані транзакцій і балансів рахунків вручну (за допомогою сервісу Plaid), відстежувати витрати, отримувати персональні рекомендації тощо.
  • Нові типи даних в Excel – інтеграція опції перетворення даних в один з понад 100 нових типів даних за різними темами, таким як їжа, або фільми, а також нові можливості для створення візуальних та інтерактивних карток даних і зображень.
  • Outlook – нові опції для прив’язки особистих календарів з робочими календарями для оцінки “реальної доступності” працівника зі збереженням приватності особистого життя і ділових зустрічей.
  • Доступ до Skype і Microsoft Teams.
  • Microsoft Family Safety – новий додаток для Android і iOS для забезпечення безпеки Вашої родини в цифровому і фізичному світі.

Microsoft 365 буде автоматично постачатися клієнтам Office 365, а для нових клієнтів стане доступний з 21 квітня 2020 року. Вартість передплати збережеться колишня.

Зверніть увагу, розробники ПЗ для конференц-зв’язку Zoom випустили оновлення для iOS-версії свого додатка після того, як стало відомо, що він передає деякі дані користувачів у Facebook.

Нагадаємо, невідомі зловмисники зламали кілька десятків YouTube-каналів, перейменували їх з використанням різних брендів Microsoft і “запустили живу” трансляцію нібито від імені Білла Гейтса.

Також внаслідок перевантаження інформацією та ізоляцію через Covid-19, користування програмами обміну повідомленнями значно зросло. Жодна платформа не відчула це на собі так, як WhatsApp – використання збільшилось понад 40% у всьому світі.

Окрім цього, двох хакерів – 26-ти та 20-ти років – викрили у розповсюдженні шкідливого програмного забезпечення. За допомогою вірусу вони отримували логіни та паролі до різних систем інтернет-банкінгу, екаунтів соціальних мереж, електронних скриньок своїх жертв.

До речі, фахівці великих компаній повідомляють, що гостра респіраторна хвороба COVID-19 значно вплинула на кожну технологічну галузь.. На щастя, у світі є організації свідомих людей, які об’єдналися разом, щоб допомогти людству у боротьбі з епідемією.

Поділитися
Exit mobile version