Google виправила в Android півсотні уразливостей

3 хв. читання

З 50 уразливостей в Android, чотири критичні уразливості зачіпали версії Android 8.0, 8.1, 9 і 10 і могли привести до віддаленого виконання коду.

Також компанія виправила шість уразливостей в Framework. Чотири проблеми були пов’язані з підвищенням рівня привілеїв, а дві – з розкриттям інформації. Дві уразливості були виправлені в мультимедійному фреймворку, їх експлуатація дозволяла підвищити привілеї.

У числі інших були виправлені проблеми в Framework (небезпечна уразливість розкриття інформації), компонентах ядра (три небезпечні проблеми підвищення привілеїв), компонентах FPC (вразливість підвищення привілеїв і дві проблеми розкриття інформації), компонентах Qualcomm (одна критична і п’ять небезпечних) і компонентах Qualcomm із закритим вихідним кодом (вісім критичних і двадцять дві небезпечні).

Google також випустила набір виправлень для пристроїв Pixel, що усувають в цілому 14 уразливостей: дві в компонентах ядра, дев’ять в компонентах Qualcomm і три в компонентах Qualcomm з закритим вихідним кодом.

android

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, Microsoft випустила позапланове оновлення для Windows 10 з метою виправити баг, що викликає проблеми з підключенням до інтернету через VPN. Однак, як виявилося, виправлення також викликає проблеми з підключенням до Інтернету, але тепер вже через Wi-Fi.

Також сьогодні більшість працівників компаній, учні, студенти та викладачі знаходяться на вимушеній самоізоляції через загрозу інфікування COVID-19. Саме тому популярними стали додатки, які дозволяють спілкуватися за допомогою відео в режимі реального часу.

Зверніть увагу, що під час пандемії коронавірусу кіберзлочинці активізували та оновили різноманітні схеми шахрайств. Найчастіше спекулюють на товарах індивідуального захисту, розповсюджують фейки, здійснють СМС-розсилку та телефонують, щоб виманити Ваші персональні дані та кошти.

Ймовірно, мало людей будуть заперечувати проти збору певних даних для відстеження інфікованих людей, якщо це допоможе зупинити поширення вірусу. Однак, крім очевидної користі від використання технологій, існують і ризики для цифрової конфіденційності громадян.

Усіх цікавить, чи можна опускати в воду смартфон без захисту від води. Насправді ж, навіть якщо телефон захищений від води, все одно не варто лізти з ним у воду.

Поділитися
Exit mobile version