Facebook знову опинилася в центрі скандалу

2 хв. читання
facebook 22

Знову справа стосується приватних даних користувачів. І знову з цим розбирається Федеральна торгова комісія США (FTC). Виявляється, Facebook ввела в оману користувачів із тим, як вона обробляла їхні телефонні номери, і надала недостатньо інформації про інструмент для відміток на фотографіях. Претензія від представників регулятора, очевидно, вплине на базову угоду FTC,  досягнуту з гігантом соціальних медіа минулого тижня, повідомляє  Cnet.

У претензії представники комісії висловлюють занепокоєння з приводу використання Facebook двофакторної аутентифікації з використанням телефонного номера, яка надає користувачам одноразовий пароль у вигляді тексту, коли вони входять до платформи. Деякі рекламодавці мали змогу орієнтуватися на користувачів Facebook, які додавали цю контактну інформацію (свій телефонний номер), можливо, без відома самих користувачів. Про це люди, знайомі з цим питанням, повідомили редакцію Cnet електронною поштою.

Співробітники FTC також офіційно стверджують, що Facebook не надала достатньої інформації користувачам про можливість вимкнути інструмент для виявлення та пропонування тегів для фотографій.

Джерела повідомляють, що  вони очікують, що претензія буде в угоді з Facebook, яку підпишуть сьогодні. Згідно угоди Facebook, ймовірно, таки буде оштрафовано на рекордну суму – 5 мільярдів доларів (за передбачуване порушення конфіденційності).

FTC почала розслідувати неналежне поводження Facebook з даними користувачів із минулого року – після того, як з’ясувалося, що Cambridge Analytica отримала доступ до даних від 87 мільйонів користувачів Facebook без їхнього дозволу. Комісія вивчає, чи порушила компанія Facebook угоду з урядом США, в якій вона пообіцяла поліпшити свою практику в галузі конфіденційності.

Тим часом, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів – користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати те, що не планували завантажувати. Зокрема, CCleaner Browser, який є власним продуктом компанії Piriform, яка у свою чергу належить компанії Avast.

А ще деякі розширення для браузерів Google Chrome і Mozilla Firefox, які в цілому встановило 4 млн користувачів, збирають дані не тільки про історії перегляду, а й про податкові рахунки, медичні карти, переглянуті фотографії, паролі і GPS-координати.

Поділитися
Exit mobile version