Apple дозволяє прослуховувати користувачів

3 хв. читання
apple porno apps

Працівники, найняті компанією Apple через субпідрядне підприємство, прослуховують особисті розмови та голосові команди користувачів, повідомляє видання El Pais із посиланням на колишнього співробітника компанії-підрядника Apple.

За словами співрозмовників видання, неофіційно найняті співробітники Apple в Іспанії слухають записи на різних мовах, в тому числі на французькій і німецькій. Це робиться для поліпшення роботи програмного забезпечення голосового помічника Siri, пояснило джерело. Однак, як пише видання, аналізу піддаються не тільки прямі запити до Siri, а й особисті бесіди користувачів.

Аудіозаписи містять не тільки пошукові запити через голосовий помічник. Через помилки в системі, які призводять до раптового запуску мікрофона, на записах можна почути розмови людей.

Apple відмовилася коментувати ситуацію, пославшись на свою політику конфіденційності, відповідно до якої “всі продукти і послуги Apple призначені для забезпечення безпеки особистої інформації: лише користувач вирішує, чим і з ким ділитися”. Однак практика Apple змушує засумніватися в тому, що компанія забезпечує повну конфіденційність даних.

До речі, шпигунська програма під назвою Pegasus від ізраїльської компанії NSO Group тепер здатна витягувати дані користувачів із хмарних сховищ Apple, Google, Facebook, Amazon і Microsoft.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Зверніть увагу, співробітники Служби безпеки України спільно з партнерами із США припинили діяльність потужного хакерського угруповання. Відео замаскованого центру дивіться тут.

Завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Поділитися
Exit mobile version