Фітнес-браслет допоможе рахувати калорії та змагатися з друзями у досягненнях

10 хв. читання
fitnes braslet 1

Життя не стоїть на місці, а технології тим паче. Такий винахід сучасності, як фітнес-браслет, давно став атрибутом людей, які ведуть динамічний спосіб життя та слідкують за своїм здоров’ям. Розмаїття фітнес-браслетів збільшується з кожним днем, починаючи від найпростіших, що мають лише крокомір, і закінчуючи “крутими” з великим дисплеєм і купою датчиків. У цій статті ми допоможемо Вам зорієнтуватись та підібрати собі саме той фітнес-браслет, з яким Ви будете нерозлучні.

Якщо Ви є щасливим власником Smart-годинника, то доцільність покупки фітнес-браслету дещо сумнівна. Функції, які мають фітнес-браслети, присутні в основному в дорогих моделях Smart-годинників. Але й розміри і вага фітнес-браслетів значно менша. Тому носити і навіть спати з фітнес-браслетом на руці (для можливості пробудження у фазі швидкого сну і визначення кількості відіспаних годин) значно зручніше. І ще однією безсумнівною перевагою є час тримання заряду у фітнес-браслетів (від 5 діб до півроку) у порівнянні зі Smart-годинниками (1-2 доби).

Для повноцінної роботи фітнес-браслету у Вас повинен бути смартфон з такими мінімальними параметрами, як Android 4.2 i Bluethooth 3.0. При виборі нового гаджета обов’язково врахуйте його вимоги до потужності смартфону. Якщо є несумісність, то перед Вами два варіанти: або брати простіший фітнес-браслет, або купувати потужніший смартфон.

Дизайн і матеріал фітнес-браслету
Найперше при виборі фітнес-трекеру потрібно звернути увагу на його форму і дизайн.  Фітнес-трекери є у вигляді годинників, кліпсів, «таблеток», нагрудних ременів для вимірювання пульсу і навіть датчиків для взуття.

Цей пристрій має бути з Вами 24 години на добу, щоб зібрати повноцінну статистику Вашої активності. Тому він має бути зручним, легким і стильним. Фітнес-браслет за своєю природою є зручним і легким, а от за стилем є різні гаджети: зі змінними ремінцями, просто універсальні, що підходять практично під будь-який стиль свого господаря. Ремінці бувають шкіряні, резинові чи силіконові. І якщо вони не обрізаються, то потрібно зразу підбирати браслет під розмір свого зап’ястя. Самі фітнес-браслети можуть бути з екраном і без. На екрані може відображатися інформація про кількість Ваших кроків, серцебиття, калорії, деякі можуть показувати час. Проте з екраном фітнес-браслети масивніші і менш енергоефективні.

Основний функціонал
Основна і найголовніша перевага фітнес-браслетів — це збір даних за різними напрямками. Далі гаджет з’єднуємо з вашим комп’ютером, планшетом або смартфоном і аналізуємо потрібну інформацію.

Крокомір – дозволяє виміряти кількість пройдених кроків за певний проміжок часу. Він зручний під час бігу. З його допомогою Ви можете дізнатись кількість спалених калорій під час бігу чи ходьби.

Пульсометр – незамінна річ для відстеження показань биття серця при різних навантаженнях, при кардіо-тренуваннях або у стані спокою.

Пробудження – функція, яка дозволяє браслету будити Вас у найбільш ідеальний для цього момент, тобто під час потрібної фази сну. Також фітнес-браслет підкаже, коли краще лягти спати, щоб відчувати себе чудово наступного дня.

Підрахунок калорій – браслет може підказати вам у який час краще вживати їжу, а також, у якій кількості, щоб не набрати зайву вагу або позбавитися від неї. Гаджет дасть можливість порівняти показники витраченої і отриманої енергії, а також Ви отримаєте певні поради стосовно цього. Щоправда, фітнес-браслет не вміє аналізувати, що Ви з’їли і не перевірить це, тому дані потрібно вносити вручну. Завдяки додаткам для смартфонів можна фотографувати штрих-код на упаковці з їжею, а пристрій буде знаходити їх у базі даних та визначати, що саме ви з’їли.

GPS-модуль і альтиметр для визначення підйому (Nike+ SportWatch GPS). Ці датчики будуть корисні при заняттях спортом, але для повсякденного життя практично не потрібні. Втім, іноді все ж цікаво подивитися, на яку висоту Ви піднімалися і який маршрут пройшли за день. Крім того, пристрої з альтиметром і геолокацією набагато точніше можуть розпізнавати, яким видом спорту Ви займаєтесь. Бюджетні фітнес-трекери такого не вміють, тому для правильного обліку даних необхідно постійно вручну додавати, бігали Ви, стрибали чи каталися на велосипеді.

Окрім цього існують програми, через які Ви можете змагатись зі своїми друзями із досягнення того чи іншого результату. Також програма «похвалить» Вас за досягнення і дасть можливість переглянути досягнення інших. Одним словом, фітнес-браслет зробить все можливе, щоб Ви з сидячого чи лежачого положення займали частіше прямоходяче чи прямобігаюче положення.

Зверніть увагу, що майже всі гаджети не здатні в максимальній мірі працювати у водному середовищі. Лише деякі виробники приділяють цьому велике значення, для інших максимум можливостей – це захист від бризок або прийняття душу. Але все ж радимо знімати пристрій під час прийому ванних процедур, оскільки мило може негативно позначатися на матеріалі браслету.

Акумулятор і автономність роботи
Більшість сучасних трекерів потрібно заряджати хоча б раз на тиждень. Як правило, це стосується дорогих пристроїв, де реалізовано безліч технологій. Пристрої з кольоровим дисплеєм, звичайно ж, доведеться заряджати частіше, раз на 2-4 дні, але це в будь-якому випадку буде траплятися рідше, ніж зарядка смартфона.

А ось якщо придивитися до бюджетних фітнес-браслетів, то в них час автономної роботи набагато довший. Якщо гаджет вміє тільки рахувати кроки, то багато енергії йому для цього не потрібно, навіть якщо періодично підключати його до смартфону. Деякі пристрої такого типу, наприклад, Misfit Shine або Jawbone UP Move, можуть працювати до півроку. Більш того, ці гаджети навіть не можна заряджати, у них всередині встановлена звичайна батарейка. Коштує вона копійки, тому якщо фітнес-браслет розрядився, її можна просто замінити.

Дуже незручно те, що практично у кожного фітнес-браслету є свій тип роз’єму для зарядки і підключення до ПК. Втрачати його у жодному разі не можна, бо знайти новий буде проблематично. Втім, у деяких гаджетах (Nike Fuelband) вбудований стандартний штекер USB і жодних перехідників не потрібно. А деякі пристрої, наприклад Polar Loop, взагалі заряджаються через спеціальну ДОК-станцію і так досягається водонепроникність пристрою.

ТОП-5 фітнес браслетів

Xiaomi MiBand
З основних переваг: може пропрацювати на одному заряді 30 днів, крокомір, кількість спалюваних і «з’їдених» калорій. Усі дії можна відслідковувати в режимі реального часу на смартфоні. Захист від дощу і душу, проте пірнати з ним в басейні не рекомендуємо. Є функція пробудження. Працює з будь-яким смартфоном, але з «рідним» брендовим телефоном Xiaomi буде його частиною. Для роботи гаджета потрібно Android версії не нижче 4.3 і Bluetooth 4.0.

Jawbone UP24
Представлений в багатій колірній гамі так, що кожен знайде щось своє. Виглядає не як браслет, а як прикраса до повсякденного або ділового стилю. Також продаються в різних розмірах. У нових версіях покращена швидкість синхронізації по Bluetooth. Сам браслет, як і всі такого типу, не є нічим особливим, поки ви не встановите програму на свій телефон. Заряд тримається приблизно тиждень. «Мінусом» є відсутність тонометра і пульсометра.

Polar Loop
Доступний тільки чорний колір. Його можна підключати до спеціального поясу на тілі, який вимірює частоту серцевих скорочень. Такий пояс купується окремо.
На відміну від інших браслетів, ремінець повністю зроблений із пластику. З браслетом можна пірнати, він повністю водонепроникний. Перед роботою з гаджетом його доведеться зареєструвати на офіційному сайті, процес швидкий і займе не більше 5 хвилин. Вам буде доступна статистика, ви зможете бачити досягнення інших користувачів і спілкуватися з ними, завдяки спеціальній карті. Синхронізація зі смартфонами відбувається завдяки програмі Polar Flow. Хоч браслет і рахує час, відведений на сон, але будильника або інших сповіщень тут немає.

Samsung Gear Fit
Браслет має Super AMOLED дисплей, двоядерний процесор 1 ГГц, оперативну пам’ять 512 МБ і вбудовану на 4 ГБ. Такий собі міні-смартфон, який має функції фітнес-браслету. Крім усього має захист від вологи і пилу: стандарт IP67.
Серед стандартних можливостей – пульсометр (причому досить якісний, без похибок), крокомір, акселерометр і навіть гіроскоп.
Підключення до комп’ютера і зарядки відбувається за допомогою спеціальної ДОК-станції, яка з’єднується контактами із задньою стінкою браслета. Екран знімний і його можна встановити в інший браслет, якщо вам перестане подобатись колір.
Розумний браслет працює виключно з телефонами компанії Samsung і версією Android не нижче 4.3. Тому якщо у вас смартфон іншого виробника, то можете навіть не розглядати цей браслет як варіант.

Sony SmartBand SWR10
Браслет вимірює кількість кроків, пройдену відстань, калорії, стежить за часовими циклами активності та сну. Сам трекер виглядає як «ядро», а ремінці можна змінювати, що дозволяє спокійно поєднувати його практично з будь-яким одягом. З недоліків варто відзначити сумісність: цей фітнес-трекер підтримує тільки пристрої з Android 4.4 і вище. Так само досить слабкий акумулятор: час автономної роботи складає всього п’ять днів.

За матеріалами Comfy.ua

Поділитися
Exit mobile version