Forefox створить платний браузер преміум-класу

2 хв. читання
brouser backdoor

Протягом декількох років компанія Mozilla всіляко намагалася боротися з монетизацією своїх продуктів. Для цього компанія докладала альтернативних зусиль зі збору коштів. Наприклад, брали плату за просування ProtonVPN або спонсорування через контент в Pocket. Але тепер, як заявив гендиректор компанії Кріс Бьорд (Chris Beard), планується щось абсолютно нове.

За словами Бьорда, мова йде про новий пакет послуг під назвою Firefox Premium. Цей набір включає в себе хмарне сховище і VPN. Відзначається, що буде і безкоштовна версія, але з низькою швидкістю, а також преміальна без таких обмежень.

Бьорд зазначив, що запуск сервісу запланований на жовтень, проте поки не озвучив ні точної дати, ні повного переліку послуг, ні вартості передплати. При цьому відзначимо, що браузер Opera пропонує VPN безкоштовно, тому шанси на успішний запуск такої можливості досить хиткі. Користувачам простіше буде перейти на альтернативний браузер з більш широкими можливостями.

Не виключено, що в Mozilla реалізують не просто VPN, а повноцінний захищений канал з крайовим шифруванням або чимось подібним. В такому випадку перевага у “рудого” браузера однозначно буде.

Нагадаємо, що в майбутньої збірки Firefox 69 компанія-розробник має намір приділити увагу оптимізації і швидкості роботи. Мова йде про “заморожування” активності на фонових вкладках, крім відтворення аудіо та відеоконтенту. Це дозволить економити ресурси на слабких ПК.

Нагадаємо, Google планує вжити додаткових заходів для боротьби з шахрайськими розширеннями для Chrome. Так, Google планує видаляти розширення з веб-магазину Chrome, якщо вони порушують нові політики.

До речі, спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Поділитися
Exit mobile version