Потужні технокомпанії заборонили співробітникам спілкування з працівниками Huawei

1 хв. читання
huawei usa 2

Низка великих технологічних компаній заборонили своїм співробітникам обговорювати технології та технологічні стандарти з колегами з китайської корпорації Huawei Technologies.

Цей крок пов’язаний з недавнім внесенням Huawei в “чорний” список Міністерства торгівлі США, повідомляє Reuters з посиланням на обізнані з ситуацією джерела.

За даними агентства, компанії Intel, Qualcomm, InterDigital Wireless і LG Uplus повідомили своїм працівникам про заборону неформального спілкування зі співробітниками Huawei. Як зазначається, подібні розмови є стандартною практикою під час міжнародних зборів і зустрічей, де інженери обговорюють стандарти для комунікаційних технологій.

Нагадаємо, що Facebook заборонила встановлювати свої додатки (Facebook, Instagram і WhatsApp) на смартфони виробництва китайської компанії Huawei. Про це повідомило Reuters з посиланням на свої джерела.

Також за останні кілька років майже 440 млн користувачів Android встановили додатки з Google Play Store, що містять нав’язливу рекламу.

До речі, спільна команда дослідників з Віргінського політехнічного інституту, аналітичного центру RAND і компанії Cyentia Institute опублікувала результати цікавого дослідження, з’ясувавши, яка кількість уразливостей, виявлених за останній десяток років, насправді використовувалася у реальних атаках.

Окрім цього, незважаючи на безліч шахрайських схем – від нав’язливої реклами і до майнінгу криптовалют за Ваш рахунок – існує кілька простих порад, які вбережуть Ваш браузер і комп’ютер від зовнішніх загроз.

Поділитися
Exit mobile version