Google Chrome почав блокувати рекламу, яка знижує ефективність Вашого комп’ютера

4 хв. читання
dell chromebook

Вас дратує надокучлива реклама в Інтернеті, яка постійно загромаджує браузер і заважає швидкій роботі комп’ютера? Google додав у Chrome нову функцію, яка позбавить користувачів від цієї проблеми.

Нова функція підвищення ефективності націлена на оголошення, які порушують будь-який із трьох критеріїв, пише Forbes.

  • оголошення не можуть займати основний процес у браузері більше хвилини;
  • оголошення не можуть регулювати його більше ніж на половину будь-якого 30-секундного періоду;
  • реклама не може споживати більше 4 мегабайт пропускної здатності мережі під час завантаження.

На більшість інтернет-оголошень обмеження не вплине, як і було задумано. За підрахунками Google, буде заблоковано лише близько 0.3% усіх оголошень в Інтернеті. Це не означає, що вплив буде незначним. Ці самі оголошення відповідають за понад чверть усієї пропускної здатності процесора та мережі.

Подібні спроби полегшити роботу комп’ютера компанія робила і раніше. У 2018 році Google внесла певні зміни до Chrome, які допомогли заблокувати оманливі та образливі оголошення. Хоча реклама є найбільшим джерелом доходу компанії, вона почала блокувати ще більше оголошень, і цей крок теж має сенс з точки зору Google.

Десятки мільйонів користувачів Chrome встановили розширення для блокування реклами з веб-магазину Chrome. Однією з головних причин, чому користувачі посилаються на це, є блокування оголошень, що зменшують ефективність.

Ці блокувальники реклами, як правило, зупиняють не тільки ресурсномістку рекламу, а це означає мільярди втрачених показів для рекламного блоку Google. Незважаючи на те, що Google впродовж багатьох років вносила зміни до своїх правил, які регулюють розширення, і тим самим послабила блокування реклами.

Можливо, Google робить ставку на те, що націлювання на найгірших порушників реклами може заохотити користувачів Chrome розглянути можливість видалення блокувальників. Також можливо, що політику розширень можна буде знову посилити, а блокувальники реклами ще більше послабити, або повністю виключити з Веб-магазину Chrome.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому варто дотримуватись максимальної приватності Вашого профілю і сторінки у соцмережах

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити екаунт TikTok? Поради

Нове сімейство троянських шкідливих програм виявили фахівці з кібербезпеки. Загроза поширюється через шкідливі торенти та використовує численні прийоми, щоб отримати якомога більше криптовалюти від жертв, та при цьому уникнути виявлення.

Також компанії Apple і Google оголосили, що в майбутніх версіях операційних систем iOS і Android буде реалізована система відстеження поширення COVID-19, для використання якої раніше була потрібна установка окремого додатка.

Зверніть увагу, як з’ясували фахівці компанії Palo Alto Networks, найчастіше зловмисники імітують сайти Microsoft, Facebook, Netflix, PayPal, Apple, Royal Bank of Canada, LinkedIn, Google, Apple iCloud, Bank of America, Dropbox, Amazon і Instagram.

До речі, Apple випадково дозволила шкідливій програмі Shlayer працювати на macOS. Шкідливе ПЗ було замасковано під оновлення для Adobe Flash Player і пройшло необхідну верифікацію в Mac App Store.

Співробітники Mozilla провели нове дослідження, яке підтвердило, що історія переглядів браузера дозволяє ідентифікувати користувачів. Вони з’ясували, що більшість користувачів слідують звичними схемами перегляду веб-сторінок, і це дозволяє онлайн-рекламодавцям створювати їх точні профілі.

 

Поділитися
Exit mobile version