Instagram тестує новий дизайн та вводить відеосервіс Reels

4 хв. читання

Instagram тестує нові макети для свого домашнього екрану, які додають спеціальні розділи для покупок та відеороликів (Reels). Компанія поділилася трьома новими дизайнами, які “відображають, як люди використовують додаток і дарують додаткову любов творцям, відео та покупкам”.

Instagram тестує ці дизайни в Індії, Бразилії, Франції та Німеччині – країнах, де компанія заявила, що бачить “перспективу” з Reels. Але останній тест – це перший випадок, коли Instagram також поширив свій майбутній дизайн розділу покупок серед широкого кола користувачів, пише Engadget.

Instagram тестує три нових дизайни головного екрану. Кожен новий дизайн трохи відрізняється від інших, але всі три надають Instagram Reels та Покупкам помітне місце, пересуваючись існуючим розділом (або двома). В одному з нових дизайнів Reels замінює вкладку “Огляд”, тоді як покупки замінюють розділ “Діяльність” (“Огляд” і “Активність” переміщуються у верхній правий кут програми поруч із папкою “Вхідні”).

instagram reels

В іншому варіанті Instagram втискає всі шість ярликів – додому, Огляд, Відео, Магазин, активність та профіль – у нижній рядок, тоді як ярлик для створення нового допису переміщений вгору праворуч. Якщо здається, що все це просто робить Instagram більш заплутаним … Ви не помиляєтесь. У міру того, як в Instagram зростає вплив Facebook на Instagram, навігація додатком починає виглядати набагато більше на інтерфейс Facebook.

Раніше подібні оновлення також були непопулярні. Коли Instagram додав ярлик IGTV (або ж “телебачення Instagram”) біля папки “Вхідні”, користувачі злякалися, а потім негайно проігнорували його. На початку цього року Instagram відмовився від цієї кнопки – можливо, щоб звільнити місце для кнопок відеороликів та покупок.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Чому варто дотримуватись максимальної приватності Вашого профілю і сторінки у соцмережах

10 кращих застосунків для Android та iOS, які допоможуть Вам у навчанні

Чому слід оновлювати програмне забезпечення? Поради

Як заблокувати небажаний контакт у Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зупинити відстеження небажаними програмами Вашої точної геолокації? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити екаунт TikTok? Поради

Нове сімейство троянських шкідливих програм виявили фахівці з кібербезпеки. Загроза поширюється через шкідливі торенти та використовує численні прийоми, щоб отримати якомога більше криптовалюти від жертв, та при цьому уникнути виявлення.

Також компанії Apple і Google оголосили, що в майбутніх версіях операційних систем iOS і Android буде реалізована система відстеження поширення COVID-19, для використання якої раніше була потрібна установка окремого додатка.

Зверніть увагу, як з’ясували фахівці компанії Palo Alto Networks, найчастіше зловмисники імітують сайти Microsoft, Facebook, Netflix, PayPal, Apple, Royal Bank of Canada, LinkedIn, Google, Apple iCloud, Bank of America, Dropbox, Amazon і Instagram.

До речі, Apple випадково дозволила шкідливій програмі Shlayer працювати на macOS. Шкідливе ПЗ було замасковано під оновлення для Adobe Flash Player і пройшло необхідну верифікацію в Mac App Store.

Співробітники Mozilla провели нове дослідження, яке підтвердило, що історія переглядів браузера дозволяє ідентифікувати користувачів. Вони з’ясували, що більшість користувачів слідують звичними схемами перегляду веб-сторінок, і це дозволяє онлайн-рекламодавцям створювати їх точні профілі.

Поділитися
Exit mobile version