Стратегія компанії щодо увімкнення двофакторної аутентифікації за замовчуванням працює.

У 2021 році Google почав автоматично вмикати двоетапну перевірку (2SV) для облікових записів Google, посилаючись на значно кращу безпеку для облікових записів, у яких її ввімкнено.

Тепер компанія поділилася деякими думками про те, що це дає для своїх користувачів. За даними Google, кількість скомпрометованих облікових записів зменшилася на 50% порівняно з обліковими записами, у яких не було ввімкнено 2SV. Google заявляє, що автоматично ввімкнув 2SV для понад 150 мільйонів людей. Компанія також зазначає, що почала вимагати від 2 мільйонів творців YouTube увімкнути цю функцію.

2SV (також відомий як двофакторна аутентифікація 2FA) — це додатковий біт даних, необхідний для входу у ваш обліковий запис разом із вашим паролем. Google пропонує кілька варіантів для облікових записів Google, включаючи автентифікацію на основі SMS та перевірку за допомогою Google Authenticator, але користувачі також можуть відмовитися від цієї функції та повністю вимкнути її.

Хоча 2SV корисний скрізь, він особливо корисний для облікових записів Google, які часто використовуються для доступу до інших облікових записів, навіть не Google. Іншими словами, якщо ваш Gmail буде зламано, ви можете зіткнутися з великими проблемами. Google стверджує, що продовжить автоматично вмикати 2SV для своїх користувачів у майбутньому, а також працюватиме над тим, щоб зробити вхід більш легким.

Більшість інших основних онлайн-сервісів, таких як Facebook і Twitter, пропонують для своїх користувачів певну форму 2SV. Однак ні Facebook, ні Twitter не вмикають його автоматично; вам потрібно відкрити налаштування та ввімкнути функцію самостійно.

Google також радить своїм користувачам зробити кілька додаткових кроків, щоб підвищити безпеку своїх облікових записів, зокрема пройти перевірку безпеки та використовувати Менеджер паролів Google , вбудований у Chrome, Android і програму Google.

Якщо ви хочете увімкнути двоетапну перевірку прямо зараз, ви можете перейти сюди та натиснути кнопку «Почати», щоб додати ще один рівень безпеки для свого облікового запису Google.