Google Карти не зможуть використовувати дані користувачів

3 хв. читання

Google вже деякий час працює над режимом інкогніто для свого картографічного сервісу, і тепер робота, схоже, наближається до завершення.

Учасникам програми попереднього тестування Google Карт нова функція вже доступна у версії додатка 10.26 і пізніших. Широкий загал зможе скористатися нею в найближчі місяці (точна дата поки невідома).

Нова функція працює як і передбачалося – не дає сервісу відстежувати і зберігати в обліковому записі Google пошукові запити і місце розташування користувачів. При ввімкненому режимі інкогніто програма не буде зберігати адреси, місця призначення та інші дані. Користувачам також не будуть приходити повідомлення і оновлення історії відвідувань. Більш того, Google Карти не зможуть використовувати дані користувачів для персоналізації додатка (наприклад, зберігати місця призначення для повторного використання в майбутньому).

Як і в Google Chrome, при ввімкненому режимі інкогніто в Google Картах рядок статусу стає темним, а вгорі з’являється відповідне повідомлення.

google maps user

Схоже, нова функція також з’явиться в додатку Android Auto, що не дивно, оскільки Google Карти є в ньому головним навігаційним сервісом.

До речі, випущене на цьому тижні оновлення для Windows Defender виводить з ладу функцію ручного сканування системи.

Нагадаємо, Apple часто називала свою мобільну операційну систему однією з найбільш захищених і безпечних, але хакерам вже вдалося знайти серйозну уразливість в одній з останніх бета-версій iOS 13.

Також перші посилання в пошуковій системі Google, як правило, є рекламним. Багато користувачів, особливо новачки, клацають на такі сайти і витрачають чимало часу на те, щоб зрозуміти, що відкрита веб-сторінка має мало стосунку до того, що вони шукають насправді. Якщо Ви хочете бачити справжні результати пошуку в Google, розповідаємо, як приховувати такі посилання у своєму пошуковому запиті.

Стало відомо, що зловмисники можуть використовувати справжні файли Microsoft Teams для виконання шкідливого ​​навантаження за допомогою підробленої папки встановлення.

У “пісочниць” від VMware, Comodo та Microsoft, схоже, з’явилася альтернатива від Sophos – Sandboxie. Тепер вона безкоштовна – виробник виклав код у загальний доступ.

Нещодавно дослідники з кібербезпеки виявили існування нової та раніше не виявленої критичної вразливості на SIM-картах, яка могла б давати можливість віддаленим зловмисникам компрометувати цільові мобільні телефони та шпигувати за жертвами, лише надсилаючи SMS.

Зверніть увагу, кількість шкідливих програм і виявлених вразливостей на платформі iOS значно зросла. Про це свідчать дані звіту компанії ESET щодо актуальні загрози для власників мобільних пристроїв Apple.

Функція в WhatsApp “Видалити для всіх” не видаляє мультимедійні файли, відправлені користувачам iPhone (з встановленими налаштуваннями за замовчуванням), залишаючи їх збереженими на iOS-пристрої одержувача, навіть якщо в месенджері відображається повідомлення “Це повідомлення було видалено”.

Apple відмикала функцію аудіо-чату Walkie Talkie у своїх розумних годинниках, щоб виправити уразливість, яка дозволяла б комусь прослуховувати думку користувачів без їх згоди. Декількома днями раніше дослідник з безпеки виявив аналогічний недолік в додатку для відеоконференцій Zoom, яке можна використовувати, щоб обдурити користувачів Mac при відкритті відеодзвінка, навіть якщо вони раніше видалили Zoom.

Поділитися
Exit mobile version