Google не оприлюднив свої принципи збору та відстеження даних користувачів

3 хв. читання
Google Maps Gets More Social With Shared Lists

Згідно з останнім звітом Express UK, Apple оголосила про свою нову політику App Store з 8 грудня 2020 року. Нове правило вимагає від усіх розробників, які створюють нові додатки та випускають оновлення до існуючих програм, ділитися своєю політикою збору даних користувачів.

Однак Google все ще не розкрила свій принцип збору даних у додатках для iOS. Дана ситуація показує, що популярні програми для iPhone та iPad, такі як Gmail, YouTube, Карти Google та браузер Chrome, все ще приховують відстеження даних та збирають інформацію, пише Tech Times.

Офіційний магазин Apple App Store не використовує дані, які збираються популярними додатками Google. Тому якщо Ви відкриєте додаток Google на пристрої Apple, який не відповідає новим вимогам, Ви побачите повідомлення:  “Детальних даних не вказано. Розробник повинен буде надати деталі конфіденційності під час надсилання наступного оновлення програми.”

Гарна новина у тому, що існують програми Google, які відповідають новій політиці, однак ці програми не такі популярні або ними зазвичай не користуються. Нажаль існування таких програм особливо не змінює ситуацію, так як є багато додатків Google, які досі не розголошують, як вони збирають та відстежують особисту інформацію користувачів.

Популярні програми, які наразі не слідують новій політиці:

  • Google Maps
  • Google Earth
  • Google Calendar
  • Google Home
  • YouTube Music
  • Google Assistant
  • Google Photos
  • Chrome, Waze
  • Google Pay
  • Google News

Google спростовує звинувачення. Технічний гігант заявив, що буде оновлювати весь список своїх додатків, включаючи детальну інформацію про свої принципи збору даних користувачів.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.

Поділитися
Exit mobile version