Google Pay: нові можливості та корисні поради

8 хв. читання

Сьогодні практично у кожного в кишені лежить смартфон, тому є сенс використовувати його для безконтактної оплати речей. Ось тут з’являються мобільні платіжні платформи, такі як Google Pay. Однак за допомогою Google Pay можна робити набагато більше, ніж просто платежі.

Нещодавно Google cуттєво оновила Google Pay – там з’явилася купа нових функцій, пише  HowToGeek.  Додаток можна використовувати не тільки для здійснення платежів, коли немає готівки – тепер це може бути Вашим персональним банківським рішенням.

Google Pay може бути настільки потужним і в той же час настільки простим, наскільки Вам подобається, залежно від того, що з опцій Ви хочете використовувати.

Примітка. Google Pay доступний для телефонів Android, планшетів та iPhone. Однак оплата за допомогою мобільних платежів доступна лише для пристроїв Android.

Мобільні платежі

До оновлення Google Pay в основному використовувався для мобільних платежів. Це і досі значна частина сервісу.  Додавши в програму свої кредитні, дебетові картки або картки постійного покупця, ви можете доторкатися своїм телефоном до рідера для здійснення платежів. Отже, не потрібно витягувати картку з гаманця.

Google Pay1

Додавши способи оплати до Google Pay, їх можна використовувати також в інших сферах. У додатку є розділ для замовлення їжі, який працює у понад 100 тисяч ресторанів. Також є розділ для здійснення платежів на АЗС без необхідності торкатися насоса. Все це можна знайти на головній вкладці “Оплатити” в додатку.

Однорангові платежі

Наступна цікава річ, яку можна робити за допомогою Google Pay – це однорангові грошові перекази. Якщо Ви чули про Venmo, це дуже схожа функція. Ви можете надсилати гроші іншим людям, які користуються Google Pay, і отримувати їх від них без посередництва банків.

Google Pay також дозволяє створювати групи. Тож якщо Ви хочете, наприклад, вечеряти в ресторані разом з іншими людьми, можете бути у групі та відстежувати, хто платив чи ні. Це також чудова функція для використання співмешканцями (та іншими людьми, які часто діляться рахунками). Кожен з індивідуальних або групових платежів існує в інтерфейсі, подібному до чату. Тож Ви можете поговорити з іншими людьми про те, за що Ви платите, хто і за що повинен платити тощо. Усе це можна після цього обробити всередині програми.

Пропозиції та знижки

Google Pay має вкладку “Огляд” для пошуку пропозицій та знижок. Багато з цих “угод” – це пропозиції повернення грошей, які повертаються у Ваш обліковий запис Google Pay. Ви можете переказати гроші з Google Pay, якщо хочете використовувати їх деінде.

Ці пропозиції стають цікавими  саме з точки зору можливості ввімкнення алгоритму Google для аналізу Ваших транзакцій та персоналізації пропозицій. Google дозволяє Вам спробувати цю функцію протягом трьох місяців, а потім вирішити, чи хочете Ви продовжувати користуватися нею. Коли Ви знайдете угоду, яка Вам подобається, Ви можете її “активувати” та пов’язати з однією зі своїх карток. Вона автоматично застосовуватиметься до Вашого облікового запису, коли Ви використовуєте цю картку для здійснення покупки у компанії.

Іншою частиною вкладки “Огляд” є сканер QR-коду у верхній частині сторінки. Коли ви робите покупки в магазині, ви можете відсканувати товар, і Google Shopping покаже вам ціни на товари в інших магазинах.

Особисті фінанси

Остання вкладка в Google Pay називається “Статистика”. Тут ви можете додати рахунок у банку або на кредитній картці та дозволити Google надавати фінансову інформацію. Ідея вкладки Insights схожа на концепцію Mint та Simplifi. Після підключення облікових записів Google Pay почне відображати звіти про звички витрат, майбутні рахунки та багато іншого.

Якщо Вам зручно надавати Google доступ до Ваших особистих облікових записів, Вам може бути приємно дізнатися, що він також може сканувати Gmail і Google Фото для отримання квитанцій. Потім ця інформація буде надіслана до Google Pay та додана до Ваших фінансових звітів. Оскільки це продукт Google, він також має потужні можливості пошуку.

Google Plex

Починаючи з 2021 року, Google представляє сервіс “Google Plex”, який дозволить Вам створити банківський рахунок безпосередньо в додатку Google Pay. Він буде підтримувати 11 банків та кредитних спілок на момент запуску. Щомісячних комісій, овердрафту та мінімальних вимог до залишку не буде.

А як щодо конфіденційності?

Конфіденційність завжди викликає велике занепокоєння, коли мова йде про продукти Google, і компанія добре знає цей факт. Google впровадив низку речей, щоб сподіватися, щоб вирішити будь-яку з цих проблем.

Можливо, найголовніше, що багато згаданих вище функцій явно підписані. Це означає, що їх буде увімкнено лише в тому випадку, якщо Ви вирішите їх увімкнути під час початкового налаштування. Ви не підпишетесь на те, що Вам не відомо, просто встановивши програму. Крім того, якщо Ви не  хочете вмикати будь-яку з цих додаткових функцій, Google Pay можна використовувати виключно для мобільних платежів за допомогою функції оплати (лише для Android) або однорангових грошових переказів

Більше того, Google заявляє, що вони не продають та не передають будь-яку інформацію, яку вона збирає про вас, у Google Pay третім особам. Програма також не використовує дані для націлених оголошень в інших сервісах Google. І як вже було сказано раніше, Ви маєте право прийняти персоналізовані пропозиції.

Google Pay- це багатофункціональна послуга, але вона може бути настільки складною або простою, наскільки ви хочете. Якщо ввімкнути всі функції, вона може замінити такі програми, як Venmo, PayPal, Mint, Simplifi та інші. Або це може бути простий мобільний платіж та програма однорангових платежів. Вибір за Вами.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version