Google працює над новою функцією збереження паролів

2 хв. читання

Google надає користувачам можливість синхронізувати паролі при авторизації в облікового запису, проте в майбутньому в браузері Chrome можуть з’явитися додаткові налаштування контролю, які дозволять користувачам вибирати, які паролі і де потрібно зберігати – локально на пристрої, в хмарі або в обліковому записі Google.

Команда Google працює над проектом під кодовою назвою “Butter for passwords”, який надасть користувачам більше контролю над тим, де будуть зберігатися паролі.

Судячи з усього, функція буде додавати “іконки до кожного паролю і виключення в chrome://settings/passwords, які будуть ідентифікувати місце зберігання елемента (на цьому пристрої або у записі Google). Іконки будуть відображатися тільки при ввімкненій функції EnablePasswordsAccountStorage (chrome://flags/#passwords-account-storage)”. Тобто, поруч з кожним паролем будуть відображатися іконки, що позначають, де саме зберігається пароль – на пристрої або в хмарі.

Терміни реалізації цієї функції в Chrome не повідомляються, але не виключено, що вона з’явиться в збірках Chrome Canary трохи пізніше в цьому році.

dell chromebook

Нагадаємо, популярні поштові додатки для iOS і Android “обробляють” дані з поштових скриньок користувачів і потім продають створені на основі цієї інформації продукти клієнтам у сфері фінансів, туризму та електронної комерції.

Також фішинговий механізм створили двоє правопорушників для заволодіння криптовалютою. Під час виконання користувачем переказу криптовалюти відбувалася підміна криптогаманця отримувача, і гроші направлялись зловмисникам.

Окрім цього, зловмисник за допомогою системи онлайн-платежів банківських установ, які не є резидентами України, заволодів грошовими коштами українського банку.

Зверніть увагу, найбільш привабливою для хакерів мобільною операційною системою є Android. Так, 99% мобільних шкідливих програм виявляюють саме на пристроях під управлінням цієї ОС, йдеться у звіті з кібербезпеки мобільних пристроїв за 2019 рік компанії ESET.

До речі, образливі та провокативні повідомлення, знущання в коментарях, навмисне створення конфліктних ситуацій — все це типові прояви тролінгу в Інтернеті. Часто юні користувачі не в змозі боротися з цим самостійно, а батьки не розуміють що це та як захистити власну дитину. Як знизити тиск на підлітка, який вже став жертвою тролінгу в Мережі, а також уникнути цього, читатйте у статті.

Поділитися
Exit mobile version