Google приховала одну з кращих функцій для роботи з повідомленнями

2 хв. читання
bubbles 1

У першій бета-версії Android Q Google вирішила вдосконалити багатозадачність мобільної ОС і додала в неї такий інструмент, як “бульбашки” або Bubbles. Завдяки цьому інструменту можна швидко і комфортно відповідати на вхідні повідомлення у месенджерах без необхідності запускати сам додаток. Але Google вирішила тимчасово відмовитися від релізу цього нововведення.

Насправді “бульбашки”, на відміну від Scoped Storage, залишаться в релізній версії Android Q, але будуть не доступні в системі за замовчуванням. Згідно підтвердженої інформації, Google планує приховати функцію від користувачів і відкрити її тільки розробникам, дати їм можливість вивчити її та адаптувати під неї свої додатки. Якщо “бульбашки” знайдуть попит серед розробників, швидше за все, вони з’являться в Android в якості повноцінного нововведення, але, очевидно, не раніше, ніж через рік.

Незважаючи на те, що Google вирішила заховати “бульбашки” від користувачів, кожен охочий зможе активувати їх у кілька натискань. Тумблер активації цієї функції буде доступний у параметрах розробника, доступ до яких відкривається за п’ятикратному натисканню на пункт “Про телефон”. Правда, активуючи “бульбашки”, слід пам’ятати, що, швидше за все, вони будуть працювати далеко не найкращим чином через відсутність оптимізації.

Нагадаємо, через кілька днів після закінчення конференції розробників Google I/O 2019, де Google багато говорила про Android Q, стало відомо про нову функцію, яка повинна супроводжувати нову версію “зеленого робота”.

До речі, компанія Nike представила функцію Nike Fit, яка використовує комбінацію комп’ютерного зору, наукових даних, штучного інтелекту та рекомендаційних алгоритмів для сканування ваших ніг і знаходження правильного взуття для вас.

Також Google оголосила про новий спосіб доставки оновлень безпеки для Android для основних компонентів ОС. На конференції розробників Google I/O 2019, яка відбулася в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, Google оголосила про серйозні зміни в тому, як нова мобільна операційна система Android Q отримає оновлення безпеки.

Останні версії браузерів UC Browser і UC Browser Mini для Android-пристроїв, що налічують понад 600 мільйонів завантажень, уразливі до URL-спуфінга. Уразливість була виявлена дослідником безпеки Аріфом Ханом (Arif Khan), який повідомив про неї розробника UC Web минулого місяця.

Поділитися
Exit mobile version