Смартфон навчили підбирати взуття за допомогою доповненої реальності

2 хв. читання

Компанія “Nike” багато років експериментує з доповненою реальністю і продовжує працювати над новими технологіями. Тепер спортивний гігант представляє Nike Fit – функцію, яка використовує комбінацію комп’ютерного зору, наукових даних, штучного інтелекту та рекомендаційних алгоритмів для сканування ваших ніг і знаходження правильного взуття для вас. Вже можна зробити це у доповненій реальності, використовуючи програму Nike на своєму смартфоні, пише Engadget.

Як стверджує Nike, згідно з галузевими дослідженнями, понад 60% людей носять взуття неправильного розміру. З програмою Nike Fit компанія сподівається вирішити цю проблему.

Сам досвід доповненої реальності досить простий: потрібно відкрити додаток Nike, перейти на сторінку продукту, а поруч з місцем, де зазвичай можна вибрати розмір взуття, користувач побачить нову опцію для вимірювання його ніг.

З’явиться камера і користувачеві буде запропоновано стати поруч зі стіною і спрямувати смартфон на ноги. Після того, як програма розпізнає ноги та фізичне середовище, вона почне сканувати кінцівки, а потім розповість про Ваш ідеальний розмір взуття для взуття Nike. Весь процес займає менше хвилини.

 

nike engadget

Як тільки власник смартфона використає інструменти доповненої реальності для вимірювання його ніг, ця інформація буде збережена у профілі Nike. А якщо ж  навідатись до роздрібних магазинів, партнери дізнаються, які розміри найкраще підходять для Вас на різних моделях, просто скануючи QR-код з програми Nike.

Спочатку програма Nike Fit буде доступна тільки в США, але Nike говорить, що планує привезти її до Європи пізніше цього літа.

Нагадаємо, окрему музичну програму, яку міститиме наступна основна версія операційної системи macOS 10.15, виявили журналісти видання 9to5Mac. Новий музичний додаток буде створено за допомогою проекту Marzipan, що дозволяє програмам iOS працювати на Mac.

Також Samsung покращила камери смартфонів до рекордних 64 мегапікселів. Новинка отримала назву 64Mp ISOCELL Bright GW1 і продовжує лінійку датчиків з пікселями розміром 0.8 мкм

Окрім цього, під час конференції Google I/O 2019 компанія Google оголосила про безліч цікавих нових функцій Android Q, одна з яких заміна Android Beam.

Поділитися
Exit mobile version