Ядро Linux буде вбудовано в Windows 10

3 хв. читання
Хочете продовжувати отримувати оновлення після завершення підтримки Windows 10? Ось скільки це буде коштувати

Microsoft представила оновлену підсистему WSL 2 (Windows Subsystem for Linux), призначену для запуску виконуваних файлів Linux у Windows. Ключовою особливістю оновлення WSL 2 є вбудоване повноцінне ядро ​​Microsoft Linux.

Перші тестові збірки для учасників програми Windows Insider будуть випущені в кінці червня цього року. Кастомне ядро ​​забезпечить основу для архітектури Microsoft Windows Subsystem for Linux (WSL) 2. Реалізація повноцінного ядра Linux у WSL 2 дозволить поліпшити сумісність, істотно підвищити продуктивність додатків Linux під Windows, прискорити час завантаження, оптимізувати використання оперативної пам’яті, прискорити роботу введення-виведення файлової системи і запускати контейнери Docker безпосередньо, а не через віртуальну машину.

Згідно з результатами внутрішнього тестування Microsoft, друга редакція WSL працює в 20 разів швидше в порівнянні з WSL 1 при розпакуванні архівів tarball і в 2-5 разів швидше при використанні git clone, npm install і cmake в різних проектах.

Перший реліз WSL 2 буде базуватися на довгостроковій стабільній версії Linux 4.19. У міру виходу виправлень для LTS гілки 4.19 ядро ​​для WSL 2 буде оперативно оновлюватися через механізм Windows Update і тестуватися в інфраструктурі безперервної інтеграції Microsoft.

 

Згідно з повідомленням компанії, ядро буде повністю відкритим. Microsoft також надасть розробникам інструкції для створення власних версій ядра. Всю інформацію компанія пообіцяла розмістити на Github.

До речі, Google оголошує про новий спосіб доставки оновлень безпеки для Android для основних компонентів ОС. На конференції розробників Google I/O 2019, яка відбулася в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, Google оголосила про серйозні зміни в тому, як нова мобільна операційна система Android Q отримає оновлення безпеки.

Нагадаємо, експерти виявили один з найбільш високотехнологічних бекдорів, який коли-небудь існував. Бекдор під назвою LightNeuron спеціально розроблений для поштових серверів Microsoft Exchange і працює як агент пересилки повідомлень.

Також одна з п’яти найбільших криптовалютних бірж світу Binance повідомила про “масштабний злам”, в результаті якого невідомі зловмисники викрали понад 7 тисяч біткоїнів (близько $41 млн).

Окрім цього, уразливості в охоронних системах для “розумного будинку” дозволяють зловмисникам без відома користувачів відключати сигналізацію і попередження про вторгнення.

Поділитися
Exit mobile version