Хакери пограбували одну з найбільших криптовалютних бірж

2 хв. читання
bitcoin 22

Одна з п’яти найбільших криптовалютних бірж світу Binance повідомила про “масштабний злам”, в результаті якого невідомі зловмисники викрали понад 7 тисяч біткоїнів (близько $41 млн).

Збитки можуть бути більшими, оскільки в руки злочинців потрапив великий масив персональної інформації трейдерів, секретні ключі, паролі двофакторної аутентифікації та інші дані.

Інцидент стався 7 травня нинішнього року. За словами представників біржі, для доступу до екаунтів користувачів зловмисники використовували різні техніки, включаючи фішинг, шкідливе ПЗ і інші атаки. Потім злочинці організували масоване виведення коштів, вкравши в цілому 7 074 біткоїнів.

Binance помітила транзакцію, однак співробітникам біржі не вдалося вчасно зупинити її. Компанія заморозила всі депозити і транзакції, а також призупинила роботу свого сайту.

Нагадаємо, роботу чотирьох піратських інтернет-ресурсів kinogo.co.ua, uafilm.top, ukrfilm.top і kino-hd.top припинила кіберполіція України. Щодня ці сайти відвідували понад 100 тисяч глядачів, а сайт kinogo.co.ua є одним із найвідоміших піратських ресурсів у пошукових системах мережі Інтернет.

Також Міністерство оборони Японії почне розробку кіберзброї, яка буде використовуватися виключно для самооборони. Передбачається, що створенням шкідливого ПЗ займуться державні підрядники, а робота над ним буде завершена до кінця поточного фінансового року, повідомляють місцеві ЗМІ.

Окрім цього, у Firefox стався найбільший провал за всю історію існування браузера. У ніч з 3 на 4 травня закінчився термін дії цифрового сертифікату, який використовується Mozilla для підпису розширень, йдеться в офіційному блозі розробників Mozilla.

Поділитися
Exit mobile version