Coinbase блокує 25000 крипто-адрес, пов’язаних з Росією

3 хв. читання
coinbase

Росія не зможе ухилятися від санкцій за допомогою криптовалюти.

Coinbase заявляє, що наразі блокує 25 000 криптовалютних адрес, пов’язаних з російськими фізичними або юридичними особами, захищаючи себе від заяв про те, що Росія може уникнути санкцій за допомогою криптовалют . У публікації в блозі , генеральний директор Пол Гревал розповів, як фінансова біржа відповідає новим правилам, введеним на тлі триваючого вторгнення в Україну. Це включає використання «складної аналітики блокчейну» для виявлення облікових записів, які опосередковано пов’язані з забороненими користувачами.

Coinbase вказала, що 25 000 заблокованих облікових записів «пов’язані з російськими фізичними або юридичними особами, які, на нашу думку, займаються незаконною діяльністю». У блозі не вказано, коли саме вони були заблоковані або скільки обмежень пов’язано з поточними санкціями — наприклад, Coinbase посилається на санкції 2020 року проти конкретного громадянина Росії з 1200 потенційно пов’язаних облікових записів.

«Санкції відіграють життєво важливу роль у сприянні національній безпеці та стримуванні протиправної агресії, і Coinbase повністю підтримує ці зусилля урядових органів», – сказав Гревал. Хоча крипто-гаманці можуть бути анонімними і не вимагають роботи з традиційними банками, він вказує, що транзакції є «відстежуваними, постійними та загальнодоступними», що потенційно може полегшити боротьбу з незаконними рахунками, запобігаючи купівлі чи продажу криптовалют через такий сервіс, як Coinbase. «Цифрові активи мають властивості, які природно стримують поширені підходи до ухилення від санкцій».

Американські законодавці поставили під сумнів, чи дотримуються криптовалютні компанії санкцій проти Росії. Четверо сенаторів, включаючи Елізабет Уоррен (D-MA), минулого тижня надіслали листа , в якому закликали міністра фінансів Джанет Єллен окреслити плани забезпечення дотримання вимог.

Криптокомпанії поспішили не погодитися з аналізом , применшуючи цінність цифрової валюти для великомасштабних незаконних транзакцій. Засновник Binance Чанпен Чжао назвав криптовалюту «занадто маленькою для Росії», посилаючись на її надзвичайно низький рівень прийняття. «Російському уряду та іншим суб’єктам, які потрапили під санкції, знадобиться практично недосяжна кількість цифрових активів, щоб суттєво протидіяти поточним санкціям», – написав Гревал. (Поки що санкції не вимагають блокування звичайних російських громадян , незважаючи на заклики України продовжити їх.) І навпаки, вони вказували на масштабні операції зі збору коштів в Україні з криптовалют , які на кінець минулого тижня зібрали приблизно 54 мільйони доларів США .

Росія все більше ізолюється від більшої некрипто-фінансової системи. Серед іншого, Visa і Mastercard призупинили операції в країні на вихідних, залишивши власників карток у Росії залежними від російської національної системи платіжних карток.

Поділитися
Exit mobile version