Google припиняє підтримку смартфонів з малим об’ємом ОЗП

3 хв. читання
google services

Google має намір зробити версію Android Go обов’язковою для нових пристроїв з оперативною пам’яттю об’ємом 2 ГБ або менше. Про це повідомив ресурс XDA-Developers з посиланням на копію документа компанії “Керівництво з налаштування пристроїв для Android 11 Go”.

У документі вказані наступні вимоги, які будуть введені в дію:

Починаючи з Android 11, для пристроїв із 512 МБ ОЗП буде неможлива попередня установка Google Mobile Services (GMS);

Всі нові продукти, що запускаються з Android 11, якщо мають 2 ГБ або менше, повинні повертати true для API ActivityManager.isLowRamDevice () і запускатися як пристрій під управлінням Android Go;

Починаючи з четвертого кварталу 2020 року, всі нові продукти, що запускаються з Android 10, якщо мають 2 ГБ або менше, повинні повертати true для API ActivityManager.isLowRamDevice () і запускатися як пристрій під управлінням Android Go.

У 2017 році Google анонсувала модифіковану версію Android для бюджетних пристроїв. Android Go являє собою полегшену версію оригінальної операційної системи, призначену для пристроїв нижнього цінового сегмента. Оскільки такі пристрої мають не більше 1 ГБ оперативної пам’яті і процесор з низькою обчислювальною потужністю, максимально спрощена Android Go забезпечує їм стабільну роботу.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ОЧИСТИТИ КЕШ ТА ФАЙЛИ COOKIES У БРАУЗЕРІ FIREFOX? – ІНСТРУКЦІЯ

ПОРАДИ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ СВОЇХ ДОДАТКІВ ДЛЯ IPHONE АБО IPAD

ЯК ЗАПОБІГТИ ДЕФРАГМЕНТАЦІЇ ТВЕРДОТІЛОГО НАКОПИЧУВАЧА SSD? ІНСТРУКЦІЯ

НАВІЩО ПОТРІБЕН МЕНЕДЖЕР ПАРОЛІВ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ЙОГО ОБРАТИ?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE ЗБИРАТИ ВАШІ ДАНІ ТА НАЛАШТУВАТИ ЇХНЄ АВТОВИДАЛЕННЯ? ІНСТРУКЦІЯ

Ноутбук та рідина – це погана комбінація, але трапляються випадки, коли вони все ж таки “об’єднуються”. Про те, що робити, якщо це сталося, читайте у статті.

Також після тестування стало відомо, що надзвичайно популярний сьогодні додаток – TikTok, зберігає вміст буфера обміну кожні кілька натискань клавіш. Цей факт насторожив багатьох користувачів, але TikTok лише один із 53 додатків, які зберігають інформацію про користувачів таким чином.

Стало відомо, що мешканець Житомирщини підмінив міжнародного мобільного трафіку на понад півмільйона гривень. Крім цього, встановлено інші злочинні осередки які здійснюють підміну міжнародного трафіку в різних регіонах країни.

До речі, хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, через яке викрадали реквізити банківських електронних рахунків громадян США, Європи, України та їхні персональні дані. Зокрема, через електронні платіжні сервіси, у тому числі заборонені в Україні російські, вони переводили викрадені гроші на власні рахунки у вітчизняних та банках РФ і привласнювали.

Хакери зараз користуються сервісом Google Analytics для крадіжки інформації про кредитні картки із заражених сайтів електронної комерції. Відповідно до звітів PerimeterX та Sansec, хакери зараз вводять шкідливий код, призначений для крадіжки даних на компрометованих веб-сайтах.

Поділитися
Exit mobile version