Google припинить зберігати Ваші аудіозаписи, якщо Ви їй забороните це

3 хв. читання

Компанія Google внесе суттєві зміни в процес обробки голосовим помічником Google Assistant аудіозаписів користувачів. Про це йдеться у блозі розробників Google.

За словами старшого менеджера з продукту команди Google Assistant Ніно Таска (Nino Tasca), нововведення пов’язане з тим, що компанія “не виправдала” очікування користувачів щодо прозорості даних.

“Нещодавно ми дізналися про занепокоєння користувачів з приводу нашої програми, в рамках якої перекладачі можуть прослуховувати і транскрибувати звукові дані з Google Assistant з метою поліпшення мовних технологій для різних мов. Стало зрозуміло, що ми не змогли відповідати нашим високим стандартам і спростити розуміння того, як використовуються Ваші дані”, – пояснив Таска.

Йдеться про програми, в яких співробітники Google “систематично слухали” фрагменти записів, зібраних з пристроїв з допомогою голосового помічника Google, включаючи “розумні” колонки Google Home і мобільний додаток Google Assistant.

Тепер користувачам буде надано більший контроль над своїми даними через налаштування Voice & Audio Activity (VAA). За словами представника компанії, призначені для користувача аудіозаписи не будуть проглядатися співробітниками, якщо користувачі не підтвердять свій вибір в налаштуванні VAA.

google home 1

Крім того, аудіозаписи не будуть зберігатися за замовчуванням, і користувачі зможуть видаляти раніше записані дані.

Після увімкнення VAA “переважна більшість” звуків та записів, пов’язаних з одними екаунтами, будуть автоматично видалені, якщо вони старше кількох місяців.

Google не єдина компанія, яка піддалася критиці за використання звукової інформації. У липні нинішнього року компанію Amazon звинуватили у зберіганні аудіозаписів запитів користувачів Alexa навіть після того, як вони їх видалили. У тому ж місяці Apple змінила принцип обробки даних від Siri і призупинила програму, в рамках якої працівники, найняті компанією Apple через субпідрядне підприємство, прослуховували особисті розмови та голосові команди користувачів.

Нагадаємо, Google Play видалив два шкідливих додатки, які користувачі встигли завантажити їх як мінімум 1,5 мільйона разів. В описі популярних додатків Sun Pro Beauty Camera і Funny Sweet Beauty йдеться, що вони призначені для обробки фотографій. Однак виявилося, що у них є “незадекларовані” можливості. Додатки чомусь просять дозвіл на запис аудіо, і, що набагато гірше, на весь екран розгортають рекламу.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

За словами дослідника з безпеки, відомого під псевдонімом @iBSparkes, йому вдалося зламати новеньку модель iPhone на базі процесора A13.

18-річний мешканець Івано-Франківської області поширював шкідливе програмне забезпечення для віддаленого керування ураженим комп’ютером. Відтак він отримував повний доступ до комп’ютера, включаючи конфіденційну інформацію користувача, логіни та паролі до усіх його облікових записів, а також онлайн-банкінгу.

Поділитися
Exit mobile version