В оновленому браузері Edge з’явиться функція блокування небажаних програм

3 хв. читання
microsoft edge 1

Microsoft тестує у своєму браузері Edge нову функцію блокування потенційно небажаних програм.

Потенційно небажані програми (в термінології Microsoft вони називаються PUA) – це програми, які містяться посередині між легітимним і шкідливим ПЗ, пише SecurityLab. Як правило, вони відображають рекламу, переадресовують користувачів на різні сторінки, зловживають функціями браузера і комп’ютера, застосовують техніки залякування користувачів тощо.

У більшості випадків подібне програмне забезпечення має класифікуватися як шкідливе, але не класифікується з юридичних причин. Користувачі свіжої збірки Microsoft Edge Canary тепер можуть випробувати експериментальну функцію блокування завантаження PUA в браузері. Опцію “Блокувати потенційно небажані програми” можна знайти в розділі налаштувань “Політика конфіденційності”. Коли вона увімкнена, Edge буде блокувати завантаження всіх додатків, які визначить як PUA, і відображати повідомлення “зразок.exe був заблокований, оскільки міг заподіяти шкоду вашому пристрою”.

Для того, щоб увімкнути нову функцію, потрібно в edge://flags ввести “pua”, після чого з’явиться прапорець “Microsoft Defender Smartscreen PUA support”. Далі потрібно змінити налаштування із “За замовчуванням” на “Увімкнено” і перезавантажити.

Нагадаємо, Google Play видалив два шкідливих додатки, які користувачі встигли завантажити їх як мінімум 1,5 мільйона разів. В описі популярних додатків Sun Pro Beauty Camera і Funny Sweet Beauty йдеться, що вони призначені для обробки фотографій. Однак виявилося, що у них є “незадекларовані” можливості. Додатки чомусь просять дозвіл на запис аудіо, і, що набагато гірше, на весь екран розгортають рекламу.

Також протягом останніх років Facebook працювала над розробкою окулярів доповненої реальності у своїх лабораторіях Facebook Reality в Редмонді, штат Вашингтон. Однак труднощі, які виникли під час розвитку проекту, змусили компанію шукати допомоги від фірм-виробників.

Окрім цього, Apple щойно випустила iOS 13, яка вже доступна для завантаження онлайн для користувачів iPhone. Якщо Вам не вдалося встановити довгоочікуване оновлення iOS з певних причини, дізнайтесь, як це виправити.

За словами дослідника з безпеки, відомого під псевдонімом @iBSparkes, йому вдалося зламати новеньку модель iPhone на базі процесора A13.

18-річний мешканець Івано-Франківської області поширював шкідливе програмне забезпечення для віддаленого керування ураженим комп’ютером. Відтак він отримував повний доступ до комп’ютера, включаючи конфіденційну інформацію користувача, логіни та паролі до усіх його облікових записів, а також онлайн-банкінгу.

 

Поділитися
Exit mobile version