Google суттєво оновлює помічник Assistant

5 хв. читання

Google додає чотири нові функції Асистента, щоб вдосконалити взаємодію свого штучного інтелекту з розумним будинком, допомогти приймати замовлення на зразок доставки їжі  і навіть допомагає розшукати загублений пристрій. Нова функція “Hey Google, find my phone!” працює з усіма розумними колонками Nest та розумними дисплеями – включаючи найновіший Nest Hub 2-го покоління – для відстеження iPhone та пристроїв Android. Про це пише Slashgear.

Після команди Ви повинні почути, як телефон видає власний звуковий сигнал, навіть якщо у Вас увімкнено режим без звуку або режим “Не турбувати” на пристрої, Якщо Ви користувач Android, Ви зможете одразу увійти в систему визначення місцезнаходження, тоді як користувачам iOS потрібно буде дозволити сповіщення та критичні сповіщення з програми Google Home.

Це не єдина нова функція в цьому додатку.  Google вже впровадив свою програму налаштування розумних будинків для автоматичного визначення  сходу/заходу сонця в усьому світі. Метод базується на місцезнаходженні конкретного будинку, так що програма виконується відповідно до фактичного часу, коли сонце сходить або заходить у цьому конкретному місці, а не прив’язана до встановленого часу. Ви також можете додати зміщення в будь-якому напрямку –  наприклад, переключити режим лише через 30 хвилин після заходу сонця. Наприклад, Ви можете встановити нову програму для автоматичного закриття штор і ввімкнення підсвічування  під час заходу сонця. Або, зі сходом сонця, Ви можете автоматично вимкнути освітлення саду. Існує можливість виконання декількох дій, що запускаються з кожною програмою, і Ви можете встановити, в які дні тижня вона повторюватиметься, чи отримувати сповіщення про те, як вона виконується.

Routine – одна з тих можливостей Google Home, яка є напрочуд потужною – зараз Google додає сторінку готових щоденних дій у програмі Google Home із пропозиціями щодо популярних дій, які можна налаштувати на автоматичний запуск та виконання за певним графіком, а також підтримує додавання ярликів на головний екран Android для певних підпрограм, які не запускаються автоматично.

Routines sunset sunrise 1

Нарешті, запланована ще більша інтеграція між Google Maps, Google Search,  Assistant та Duplex.  Зокрема, протягом останнього року активно впроваджується використання Google Assistant  для дзвінків у компанії та організації зустрічей, і багато чого іншого. Завдяки інтеграції сервісів Ви  зможете, наприклад,  знайти ресторан, вибрати “Замовити через Інтернет”, а потім вибрати собі їжу з меню. А далі  натискання кнопки “Оформити” автоматично заповнить необхідні дані, активує Google Pay для отримання платіжної інформації та завершить замовлення. Все це можна буде зробити без інших програм замовлення та доставки, але найближчим часом це буде доступно лише в США.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як відновити видалені публікації чи історії в Instagram? ІНСТРУКЦІЯ

Як захистити Вашу конфіденційність в Інтернеті, якщо режим анонімного перегляду у Chrome виявився слабким?

Чому у Вас є як мінімум три мільярди причин змінити пароль облікового запису?

Злам веб-сайту: сім ознак, що свідчать про це

Як підвищити захист екаунта в Twitter? ПОРАДИ

Нагадаємо, що майже всі найпопулярніші програми Android використовують компоненти з відкритим вихідним кодом, але багато з цих компонентів застаріли і мають як мінімум одну небезпечну уразливість. Через це вони можуть розкривати персональні дані, включаючи URL-адреси, IP-адреси і адреси електронної пошти, а також більш конфіденційну інформацію, наприклад, OAuth-токени, асиметричні закриті ключі, ключі AWS і web-токени JSON.

Окрім цього, фахівці компанії AdaptiveMobile Security повідомили подробиці про небезпечну проблему в технології поділу мережі 5G. Уразливість потенційно може надати зловмисникові доступ до даних і дозволити здійснювати атаки типу “відмови в обслуговуванні” на різні сегменти мережі 5G оператора мобільного зв’язку.

Також дослідники безпеки виявили в Google Play і Apple App Store сотні так званих fleeceware-додатків, які принесли своїм розробникам сотні мільйонів доларів.

До речі, в даркнеті виявили оголошення про продаж підроблених сертифікатів про вакцинацію і довідок про негативний тест на Covid-19. Крім того, число рекламних оголошень про продаж вакцин від коронавірусу збільшилося на 300% за останні три місяці.

Двох зловмисників з Кривого Рогу викрили у привласненні 600 тисяч гривень шляхом перевипуску сім-карт. Отримавши мобільний номер, зловмисники встановлювали дані про особу, яка раніше його використовувала. Для цього вони авторизувалися у різних мобільних додатках, зокрема поштових служб, державних, комунальних та медичних установ, використовуючи функцію відновлення паролю.

Поділитися
Exit mobile version