Google тепер визнає, що може збирати дані в режимі інкогніто в браузері Chrome

2 хв. читання

Компанія оновила свою заяву про відмову від відповідальності після врегулювання судового позову, в якому її звинуватили у стеженні за користувачами в режимі інкогніто.

Коли користувачі відкривають браузер в режимі “Інкогніто” в Chrome, вони бачать сповіщення, яке попереджає їх, що інші люди, які користуються їхнім пристроєм, не зможуть бачити їхню активність, але їхні завантаження, закладки та елементи для читання все одно будуть збережені. Тепер Google оновив це застереження, невдовзі після того, як погодився врегулювати позов на суму 5 мільярдів доларів за звинуваченням у відстеженні інкогніто-користувачів. Компанія відкоригувала застереження, додавши до нього слова про те, що режим інкогніто не вплине на те, як веб-сайти збирають дані.

Нова версія повідомлення Google (зверху) у порівнянні зі старою (знизу)
Нова версія повідомлення Google (зверху) у порівнянні зі старою (знизу)

“Ви перейшли в анонімний режим. Інші користувачі цього пристрою не бачитимуть дані про ваші дії, тож ви зможете переглядати веб-контент конфіденційно. Це не вплине на спосіб збирання даних веб-сайтами, які ви відвідуєте, і сервісами, які вони використовують (зокрема Google). Завантаження, закладки й пункти зі списку читання зберігатимуться.”, – йдеться в новій заяві про відмову від відповідальності.

Оновлене попередження з’явилось після оновлення Chrome до версії 122.0.6261.70 для Windows, а також воно з’явилося у версії Chrome для iOS та Android.

У 2020 році проти Google подали позов, звинувативши його у відстеженні дій користувачів, навіть якщо вони перебувають у режимі інкогніто. Позивачі заявили суду, що компанія використовувала такі інструменти, як продукт Analytics, додатки та плагіни для браузерів, щоб стежити за користувачами. Вони також стверджували, що, відстежуючи користувачів в режимі інкогніто, Google створює у людей хибне уявлення про те, що вони можуть контролювати інформацію, якою вони готові поділитися. Представник Google пояснив тоді, що цей режим може лише приховати активність користувача на пристрої, яким він користується, але інформація про нього все одно може бути зібрана. У поточному повідомленні про відмову від відповідальності для публічної версії Chrome це чітко не прописано, але, схоже, це може змінитися в найближчому майбутньому.

Поділитися
Exit mobile version