Google уніфікує робочий простір для веб-додатків

3 хв. читання
Google Services

У новому експертному звіті стверджують, що Google працює над новим “уніфікованим” додатком, який буде розроблений спеціально для використання на робочому місці. Цей майбутній продукт описується як додаток для комунікацій, який матиме функції, знайдені в кількох автономних мобільних додатках компанії, які вже існують, пише slashgear.

Google пропонує ряд послуг через автономні додатки, такі як Gmail, Drive та досить заплутану гілку додатків , таких як Hangouts Chat і Hangouts Meet. Відповідно до нового звіту The Information, Google створює новий бізнес-додаток, який об’єднає всі ці функції в єдиний простір на робочому місці, включаючи доступ до хмарного сховища та Gmail, а також додасть нові функції.

Джерела, що стоять за даними звіту, стверджують, що Google вже розпочав тестування цього об’єднаного додатка, який, схоже, наразі не має імені.  Як пишуть у звіті, користувачі зможуть використовувати цей додаток для надсилання повідомлень та здійснення відеодзвінків, а також надсилання електронних листів та іншого.

Уніфікований додаток може бути доступний як частина G Suite, про що йдеться у повідомленні. Звичайно, впровадження ще однієї програми з функціоналом Hangouts ризикує ще раз заплутати користувачів, які вже заплутані різними втручаннями Google у власні продукти – коли компаняя пообіцяла врешті-решт закрити Hangouts для G Suite, але не для пересічних споживачів, а потім замінити його на Hangouts Meet and Chat , але лише для бізнес-користувачів.

Ці речі не слід плутати з такими “споживацькими” продуктами, як Duo, Google Chat  та Google Voice, які пропонують різні функції для споживачів. Тим не менш. резонно мати один додаток, щоб керувати всіма доступними функціями, і це факт, що корпоративнним клієнтам більше не потрібно буде завантажувати та керувати цим великим набором автономних додатків. Натомість, працівники. завантажуватимуть один продукт, який об’єднує всі потрібні функції та послуги

Нагадаємо, дослідники Google виявили у браузері Apple Safari численні уразливості, що дозволяли стежити за активністю користувачів в Інтернеті

Також шкідник-вимагач FTCODE знову проявив активність, але тепер він ще й має нові можливості крадіжки інформації, орієнтовані на браузери та сервіси електронної пошти

Окрім цього, розробник Джейн Манчун Вонг випадково відкрила нову функцію у програмі Facebook Messenger, яка дозволить користувачам заблокувати додаток після того, як вони його покинуть, миттєво або після затримки до 1 години. Крім того, можна було б розблокувати додаток інструментом, який називаться “Face ID”.

А під час останніх дослідженнь у Принстонському університеті з’ясувалося, що п’ять основних операторів США стали жертвами атаки “підміна SIM-картки”.

Зверніть увагу, що команда безпеки компанії Google на невизначений термін призупинила публікацію і оновлення будь-яких платних розширень для браузера Chrome в Chrome Web Store. Рішення викликане різким зростанням шахрайських операцій.

Поділитися
Exit mobile version